2024. április 26., péntek

Kislány Zenta idei első újszülöttje

Idén nem kellett sokat várni az első zentai újszülöttre, ugyanis január 1-én megszületett a zentai Sofija Stajić. A baba és az anyukája, Mucsi Szandra is jól vannak.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere csütörtök délelőtt meg is látogatta őket a zentai kórház szülészeti osztályán. A polgármester virágcsokorral és egy ajándékcsomaggal érkezett, amelyet át is adott a boldog anyukának.

Czegledi Rudolf elmondta, hogy az első újszülött meglátogatásának a hagyománya már hosszú évek óta jelen van a polgármesterek életében.

– Amióta 2013-ban hivatalba léptem, azóta minden évben ajándékcsomaggal jövök el az első zentai újszülötthöz. Ezt a hagyományt folytatni fogjuk, hiszen fontos számunkra a demográfiai mutatóink javítása, és ennek a figyelmességnek mindig nagyon örülnek az érintettek. Az önkormányzat igyekszik segíteni a családokat, ezúttal is babakelengyét hoztunk ajándékba, és anyagilag is támogatjuk a szülőket, jelen esetben 70 ezer dinárral – mondta a polgármester.

Czegledi Rudolf hozzátette, hogy minden zentai újszülött szüleinek 35 ezer dinár anyagi támogatást nyújtanak. Mucsi Szandra, a kislány anyukája nagy örömmel vette át a polgármestertől az ajándékot, és köszönetét fejezte ki. Elmondta, hogy Sofija a második gyermekük, aki nagy örömöt hozott az életükbe.

– Arra nem számítottunk, hogy a miénk lesz az év első zentai babája, hiszen későbbre vártuk, de így alakult és nagyon örülünk neki. A kislányunk 2810 grammal és 50 centiméterrel jött a világra – mondta a büszke anyuka.

Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója is gratulált a fiatal anyukának, majd beszámolt arról, hogy 2022-ben 681 gyermek látta meg a napvilágot a zentai kórházban, ebből 330 kislány és 351 kisfiú.

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen az első kisbaba már január elsején megérkezett. Több gyermek is született ezen a napon, viszont az első zentaira este nyolc óráig kellett várni. Jól kezdődött ez az év, hiszen január 5-ig már 11 újszülöttet segítettünk a világra. Bízunk benne, hogy nőni fog a születések száma és reméljük, hogy a 2023-as évet jelentős számú gyermek születésével tudjuk zárni. Tavaly sajnos kevesebben születtek a zentai kórházban, mint 2021-ben, de idén nagyon bízunk a számok emelkedésében. Mi igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a kismamák a várandóságuk alatt, illetve a szülés után jó élménnyel távozzanak tőlünk – fogalmazott az igazgató.

Nyitókép: Czegledi Rudolf átadta az ajándékcsomagot Mucsi Szandrának (Gergely Árpád felvétele)