2024. május 8., szerda
BEKÖSZÖNTÖTT 2023

Békességet, egészséget ez új esztendőben!

Számos látványos programmal köszöntötte az ország legtöbb települése a beköszönő új esztendőt. Volt, ahol csendesebben, volt, ahol zajosabban ünnepelték 2023-at, de a jókívánságok mindenütt egyformák: békességet, egészséget, sikereket mindannyiunknak az érkező esztendőben. 

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is legtöbben otthonaikban várták be az új évet, noha a tavaszias hőmérséklet igazán kedvezett az utcai bálaknak.

Fotó: telegraf.rs

Fotó: telegraf.rs

Az első jó hírek is megérkeztek: néhány másodperccel éjfél után Belgrádban megérkezett az első újszülött: kislány, Budapesten pedig egy kisfiú, Zente. Majd kiderült, Zalaegerszegen éjfél után 35 másodperccel született egy kisfiú, aki az idei éve első újszülöttjének számít Magyarországon. Bárhogy is, a fiúk vezetnek!

És a rosszak is: Belgrádban elsüllyedt a Freestyler nevű bárhajó, szerencsére sérülés nem történt, pedig a hajó tele volt vendégekkel. Valamennyien gyorsan elhagyták a süllyedő termet.

Bosznia-Hercegovinában, Prijedornál lezuhant egy sportrepülő két személlyel – a repülésoktatóval és lányával –, a fedélzeten, mindketten szörnyethaltak.

Nyitókép: Ótos András