2024. március 29., péntek

Újévi koncertek

Topolyán, Palicson és Zomborban lép fel a Szabadkai Filharmónia kamarazenekara

Izgalmas zenei műsorral készül a Szabadkai Filharmónia kamarazenekara az újév előtti időszakra. Ahogyan azt Zsiga Páltól, a zenekar vezetőjétől megtudhattuk, három településen lépnek fel a jövő héten, a repertoáron pedig, ismert nagy klasszikus zeneművek mellett, közkedvelt filmzenék is szerepelnek majd, egyebek közt a Trónok harcából, a Kaliforniai álomból, azaz a La La Landből, valamint A Da Vinci-kódból. Karácsony után, 27-én, Topolyán koncerteznek, 28-án Palicson, 29-én pedig Zomborban:

– Régóta tervezzük, hogy egy kicsit úgymond kimozduljunk a komfortzónánkból, és ne csak Szabadka központjában lépjünk fel, hanem a környező településeken is. Ezt idén sikerül megvalósítanunk, nagy örömünkre három újévi koncertet is adhatunk.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik a műsorunk. Igyekszünk kedvében járni minden korosztálynak, azoknak is, akik a klasszikus zenei műveket szeretik – Strauss, Piazzolla és Verdi kihagyhatatlanok –, de igazi kuriózumokkal is készülünk, játszunk majd filmzenéket is, a Trónok harcából, a La la Landből, A Da Vinci-kódból, emellett Ennio Morricone-egyveleget és meglepetés műveket is. Minden bizonnyal lesznek olyan szerzemények, amelyek mifelénk még el se hangoztak, vagy csak nagyon ritkán hallhatók, mert szeretjük az újdonságokat, és úgy gondolom, a zenekedvelők is. Nagyon készülünk a koncertekre, nagy izgalomban vagyunk, és azt reméljük, hogy nagy örömet okozunk a közönségnek.

A keddi topolyai koncert 19 órától lesz a színházteremben, a látogatóknak díjmentes, helyfoglalás viszont szükséges. Úgy hallottuk, nagy az érdeklődés, aminek nagyon örülünk. A karmester Paskó Csaba. Következő nap, szerdán 20 órától újévi gálakoncertet adunk a palicsi Magyar Művelődési Központban. Ketten leszünk szólisták ifj. Verebes Gusztávval, és ezúttal is Paskó Csaba vezényel. Erre a koncertre ezer dinár a belépő, jegyek elővételben Szabadkán a Blaha Lujza Cukrászdában válthatók. A csütörtöki koncertünk 20 órakor kezdődik a zombori a színházteremben, ez a Zombori Filharmóniával karöltve valósul meg, hiszen úgy is mondhatnánk, hogy testvérzenekar vagyunk. A karmester Milan Radišić lesz – mondta a lapunknak Zsiga Pál.