2024. március 28., csütörtök

Zenei hungarikumunk, a magyar operett

A magyarországi Tihanyi Tóth Csaba színész és felesége Bognár Rita énekesnő vendégszerepelt Csantavéren

A hétvégén a csantavéri színházteremben a Barátok közt Novák Lacijaként is ismert Tihanyi Tóth Csaba színész és felesége Bognár Rita énekesnő lépett fel operett- és magyar nóta műsorával. A Most kezdődik a tánc elnevezésű produkció fellépői színvonalas előadással örvendeztették meg a falubeli lakosokat: ismert dallamokkal, humorral, tánccal, gyönyörű öltözetben, látványos formában, show-szerűen. A színművészek a magyarországi 25 éves Tihanyi Vándorszínpad nevű társulatukkal már hosszú évek óta magyar nóta, operett- és táncdalműsorokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. Célkitűzésük a zenei hungarikumunk, a magyar operett népszerűsítése, a hagyományaink ápolása és gyakorlása, és egyben a mindenkori közönség igényes szórakoztatása. A rendezvény folyamán felcsendültek olyan gyönyörű és népszerű melódiák is mint a Húzzad csak, kivilágos virradatig, Akácos út, Túl az Óperencián, vagy a Hajmási Péter című örökzöld szerzemény.
– Nekünk ez az est egy ünnep, hiszen annak ellenére, hogy rengeteg fellépésünk van Magyarországon, a határon túli területeken való szereplés mindig melegséggel tölti el a szívünket. Mi a szerelemről, a szeretetről, az álmokról, az álmodozásokról, a barátságról, a hazaszeretetről, egyszóval az életről énekelünk. Műsoraink elsősorban a szórakoztatásról szólnak. Úgy gondolom, hogy az emberek még mindig nyitottak az operettre és a magyar nótára is, ami dicséretes, hiszen ez a miénk, ez a hungarikumunk – hangsúlyozta Tihanyi Tóth Csaba színművész, akivel a Barátok közt elnevezésű híres magyar televíziós sorozatban való 23 évnyi szerepléséről is ejtettünk pár szót:
– A több mint két évtizedes munkát nagyon élveztem, örömmel csináltam és jól éreztem magam benne. Tavaly véget ért a sorozat, de most az RTL Gold megismétli, úgyhogy érdekes lehet újra megnézni, hogy például 23 évvel ezelőtt milyen volt a kor divatja, milyen volt az ország, milyen autókkal jártak akkor az emberek amellett, hogy természetesen tele van jó történetekkel is, ami nagyon izgalmas. Érdekességként megemlíteném, hogy én voltam a sorozatban az egyetlen szereplő, aki megszakítás nélkül játszott 23 éven át. Mint a magyarországi Fókusz című műsor egyik riporterétől megtudtam, mindösszesen öten vagyunk a világon színészek, akik egy sorozatban ilyen hosszú ideig megszakítások nélkül végezték a munkájukat – tette hozzá a színész. Tihanyi Tóth Csaba felesége, Bognár Rita is megosztott velünk néhány gondolatot a csantavéri est kapcsán:

Dér Dianna

A színművészek műsora teljesen lenyűgözte a csantavéri közönséget (Fotó: Dér Dianna)

– Csantavéren egy végtelenül melegszívű közönséggel találkoztunk, a nézőtéren ülőknek a műsorunk alatt öröm volt a szemükbe nézni. Éreztünk egyfajta energiát a publikum részéről, ami igazán melengető érzéssel töltött el bennünket, már csak azért is, mert mi teljes szívvel-lélekkel lépünk színpadra. Én amióta az eszemet tudom, éneklek. Azt gondolom, hogy ez a kifejezőeszközöm. A férjemmel két évtizede lépünk fel együtt. Ez alatt az idő alatt kialakult már egy olyan rutin, hogy szinte már rápillantanunk sem kell a másikra, hogy érezzük egymást a színpadon. Igyekszünk mindig olyan pillanatokat varázsolni, ami átmegy a közönségnek – hallottuk Bognár Rita énekesnőtől.
A rendezvényt a csantavéri helyi közösség szervezte.

Nyitókép: Dér Dianna