2024. április 26., péntek

Fedett hely az árusoknak és az utazóknak

Befektetések Oromhegyesen

A piactéren kaptak fedelet a fejük fölé az árusok, illetve a buszra váró diákok a falu megállóhelyein Oromhegyesen. A beruházásba hathatósan besegített a magyarkanizsai önkormányzat, így Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere is megtekintette a fejlesztéseket. A helyiek örülnek, főleg a piaci árusok, hogy az esőben, hóesésben védve vannak, de a nyári, tűző napon is jó szolgálatot tesz majd a standok fölé emelt tetőzet. Magukat a standokat is újították, így nemcsak gyakorlati, hanem esztétikai javulás is látható. A csöpörgő esőben épp hasznát is vehettük az újításoknak, amikor Fejsztámer Róbert megtekintette a befejezett munkálatokat, és a helyszínen el is mondta, hogy a polgárok és a helyi közösség közös kérését társfinanszírozással tudták teljesíteni.

– Az oromhegyesi helyi járulékból még maradt egy akkora összeg, hogy fel lehetett újítani két buszmegállót a település központjában: ez nagyjából 700 ezer dinár értékű beruházás volt. Emellett 2,5 millió dinárból a piactér is új köntöst kapott, amit az önkormányzat biztosított az oromhegyesiek számára – mondta a polgármester. – Nemcsak az időjárás viszontagságainak kivédése indokolta a befektetést, hanem az sem mellékes, hogy a falusi piacok még mindig ugyanazt a közösségi találkozóhely szerepet töltik be, mint egykoron. Az oromhegyesi helyi közösség jó projekteket választott, az önkormányzat pedig most is, mint mindig, támogatta a jó ötletet.

Az oromhegyesi helyi közösség tanácsának tagja, Bilicki Nándor is a helyszínen volt, és elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy megvalósultak a terveik, sőt még fákat is kaptak a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Közvállalattól, melyeket a piacnál ültettek el.

– Kicseréltük a betonoszlopokat, és tetőt rakattunk a három sor betonasztal fölé, amire már nagy szükség volt. Helyi közösségünk mindig próbál olyan beruházásokat véghez vinni, melyek elnyerik a lakosság tetszését, ezért a jövő évre is megvannak már a terveink. A halottasház felújítása van soron, és a még ki nem aszfaltozott utcák – emelte ki Bilicki Nándor tanácstag. 

Nyitókép: Szitáló esőben is jó szolgálatot tesz az újítás (Fotó: Puskás Károly)