2024. április 24., szerda

Kolozsvárra látogattak a leendő médiaszakemberek

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) kommunikátor szakos hallgatói a hétvégén Romániában jártak.

A tanulmányi kirándulás fő célállomása Kolozsvár volt, ahol a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem megismerése mellett, a hallgatók a várost is megcsodálhatták.

A szabadkai MTTK hallgatói a Sapientia egyetemen megismerhették a szakokat, az ottani oktatási rendszert, az egyetemisták életét és mindemellett az egyetem jól felszerelt stúdióját, ahol modern eszközök szolgálják a média szakos hallgatók oktatását: többek között kamerák, keverőpultok, vágószoba és fényberendezések.

Kolozsvár központja hatalmas és magával ragadó, főleg most, az ünnepek előtt, hiszen a kolozsvári karácsonyi vásár a Szent Mihály-templom körül már díszes pompában tündököl. Az óriáskerék, a forralt bor, a házi csokoládé, a rengeteg karácsonyi égő és a hatalmas feldíszített fenyő vonzza az arra sétálókat.

A Szabadkáról érkezett egyetemisták a gótikus stílusban épült Szent Mihály-templom belsejét is megtekintették, mely Kolozsvár egyik jelképe. Kolozsváron kívül a hallgatók Nagyváradon és a Bánffy-kastélyban is jártak, valamint a hazafelé úton a tordai sóbányát is meglátogatták, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. Rengeteg élmény, ismerkedés, jókedv és tapasztalat – ezekkel tértek haza a szabadkai MTTK kommunikátor szakos hallgatói, és remélik, hogy a jövőben alkalmuk lesz még eljutni Kolozsvárra, és talán egy félévet akár ott tanulni különböző ösztöndíjprogramok segítségével. A tanulmányi kirándulás anyaországi támogatásból valósult meg.