2024. április 20., szombat

Mi fán terem az etikett?

Etikett a mai világban címmel tartott egész napos képzést Kibédi Varga Katalin Újvidéken

Több mint húsz személy vett részt azon az ingyenes képzésen, amely az etikett világába kalauzolta el az érdeklődőket. Kibédi Varga Katalinnak, a budapesti Etikett Iskola alapítójának a Magyar Szó székházában szervezett, Etikett a mai világban címet viselő előadásán többek között az étkezési, a munkahelyi, a társalgási, és az újabban népszerű net etikettről is szó esett.

– A mai napot arra szentelem, hogy arról beszélgessünk, mennyire fontos, hogy tekintettel legyünk egymásra, mivel ez az etikett esszenciája. A mai világban egyre kevesebb kapaszkodója van a fiataloknak, és általánosan kezd kikopni az etikett formája a mindennapokból. Ez az a generáció, akiknek már a szülei sem kapták meg ezt a fajta tudást, így átadni sem tudják. Emellett felbomlott a klasszikus családmodell, a szülőknek kevesebb ideje jut a gyerekre, csonka családokról is beszélhetünk – mondta Kibédi Varga Katalin. – Fontos leszögezni az etikett kapcsán, hogy bár szabályoknak nevezzük őket, egyáltalán nem korlátozzák a szabadságunkat, hanem segítséget nyújtanak a mindennapi életben – tette hozzá az előadó.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Fontos témák voltak továbbá az öltözködési etikett, illetve a vendéglátás is. A képzés felhőtlen hangulatban zajlott. A résztvevők szituációs gyakorlatok során sajátíthatták el a tudást.

Az előadást a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ szervezte Újvidéken, a Magyar Szó székházában.

– Már több éve szervezünk hasonló ifjúsági képzéseket. A témaválasztás közben különös tekintettel vagyunk arra, hogy olyan hiánypótló témákat dolgozzunk fel, amelyek érdeklik a fiatalokat, és amelyeken a hétköznapokban is használható tudást kaphatnak – hangsúlyozta Botka Csaba, a VMIK elnöke. Hozzátette, hogy a jövőben további érdekes képzéseket fognak szervezni, mivel jók a visszajelzések, és igény van rá.

Az íráshoz fotógaléria kapcsolódik, amely itt érhető el.