2024. április 19., péntek

Hétvége a dzsessz jegyében

Harmónia, virtuozitás és elvarázsoló dallamok töltötték be a hétvégén a Művelődési otthont a IV. Szerbiai Jazz Fesztiváljának keretében. A fesztiválra nemcsak a dzsessz szerelmesei voltak kíváncsiak, hanem a szórakozni vágyó fiatalok is, így már a kora esti órákban alig lehetett helyett kapni a szórakozóhelyen, holott a fesztivál a színházban lévő előadás miatt egy órás késéssel indult.

A kitartó vendégeknek először az újvidéki KLO KLO akusztikus együttes adott fergeteges koncertet életvidám francia swingjeivel. Predrag Đurić Tica újfent bebizonyította, hogy a zenéért él, és csak irigykedni tudunk fiatal tanítványaira, akiket a zenén túl a zene szeretetére tanít a Kreativni M kutakban. A helyi fenegyerekeket a belgrádi Gorica & The Grooveheadz bűvölte el csodálatos hangjával.

A zenekar Gorica Šutić dalszerző énekesnő köré szerveződött és fővárosi dzsesszélet legjobb ifjait tömörítette magába, stílusukat pedig a dzsessz, a soul, a groove és az elektro ötvözetében találták meg. Szombaton már a post-bopé volt a főszerep, először a szintén újvidéki Aleksandar Uzelac Trio hangolta fel a közönséget, hogy utánuk a belgrádi Max Kochetov Quartet virtuóz játéka rázza fel a fesztivált.