2024. március 28., csütörtök

Barack Obama Emmy-díjat nyert egy sorozat narrátoraként

A legjobb narrátor Emmy-díját nyerte el szombaton Barack Obama egykori amerikai elnök a Netflix A legszebb nemzeti parkok című dokumentumfilm-sorozatában nyújtott teljesítményéért.

Az ötrészes műsort, amely a világ nemzeti parkjait mutatja be, Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette.
Övé volt a legismertebb név a kreatív művészek szombat esti Emmy-díjátadóján a híres jelöltekkel – köztük Kareem Abdul-Jabbarral, David Attenborough-val és Lupita Nyong'óval – teli kategóriában.
Barack Obama a második elnök, aki Emmy-díjat kapott. Dwight D. Eisenhowert 1956-ban tüntették ki Emmy-különdíjjal.
Obama korábban Grammyt is nyert két memoárjának, A remény merészsége és a Egy ígéret földje című könyvének hangoskönyv-felolvasásáért. Michelle Obama 2020-ban saját Grammy-díjat vihetett haza hangoskönyvének felolvasásáért.

A volt elnök ezzel félúton van az EGOT nevű csoport felé, amelynek tagjai azok a szórakoztatóipari személyiségek, akik a négy lefontosabb díj, az Emmy, a Grammy, az Oscar és Tony (EGOT) mindegyikét elnyerték. Eddig ez 17 embernek sikerült.
A néhai Chadwick Boseman posztumusz Emmy-t kapott szinkronmunkájáért. A díjat A Fekete Párduc színésze a Disney+ és a Marvel filmstúdió animációs sorozatában, a What if... ?-ben című nyújtott kiváló alakításáért nyerte el.
A műsorban Boseman a Fekete Párduc egyik szereplőjét, T'Challát szólaltatta meg egy alternatív univerzumban. A két éve, 43 évesen, vastagbélrákban meghalt Bosemannek ez volt az egyik utolsó projektje.