2024. április 24., szerda

Suvača Demofest az önbizalomért

Európa talán egyetlen szárazmalmánál tombolt a rockzene

Szombaton Nagykikindán hatodik alkalommal tartották meg a Suvača Demofestet, a fiatal zenekarokat megerősítő és a rockzenét népszerűsítő zenei eseményt.

A rendezvényre a hagyományokhoz híven ezúttal is a 67-es Büfé udvarában került sor, a Moravska és a Srbobranska utca kereszteződésénél, a Suvača közelében, amely Európa talán egyetlen, fennmaradt szárazmalma.

Az est folyamán felléptek az óbecsei Bubamara zenei központ tagjai, színpadra lépett a nagykikindai Dogma, a Bluesberry és a The Friends zenekar is, majd szintén Óbecséről a Les Filles lánybanda és a Generation Z, az újvidéki Ožežis banda, a nagybecskereki Madresi Mex és Zeleni patak együttesek, valamint a nagykikindai rock veteránjainak számító Kum és Misery nevű együttesek.

A rendezvényen részt vett Valentina Mickovski, a városi tanács kultúráért és oktatásért felelős tagja is. – Nagykikinda önkormányzata azért támogatja ezt a kezdeményezést, mert a fesztiválon olyan fiatalok vesznek részt, akik szeretik a rockzenét, és úgy gondolom, hogy az ehhez hasonló koncertek rendkívül jó alkalmat adnak számukra önbizalmuk megszerzésére és növelésére. Egyúttal arra is kiváló, hogy megszerezzék a szükséges tapasztalatot ahhoz, hogy másik, nagyobb fesztiválokon is sikeresen és magabiztosan szerepelhessenek – mutatott rá a tényállásra Valentina Mickovski.

A 6. Suvača Demofest szervezője a színvonalas rockzene több mint száz rajongóját tömörítő, Suvača Demofest Zenészegyesület.

– Remélem, hogy a nagykikindai önkormányzat továbbra is támogatni fogja ezt a megmozdulást és az elkövetkező években a Kulturális Központ is csatlakozik majd az akciónkhoz. Megcsináltuk, amit elterveztünk, egész évben készültünk erre. Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy a fesztiválon fellépő zenekarok egy része a 67-es Büfé színpadán alakult meg – tette hozzá Vojislav Voja Đukić szervező.