2024. április 20., szombat
VÁLASZTÁSOK 2022

Ott a helyünk a döntéshozatalnál

Lakossági fórumot tartottak Adán

Szerda este lakossági fórumot tartott a Vajdasági Magyar Szövetség az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör székházában. Az eseményen részt vett Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, Lajkó Szilvia köztársasági parlamenti képviselőjelölt, valamint a város tisztségviselői.
Az egyesület székháza zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, akiknek Pásztor István arról beszélt, hogy az adaiak szempontjából az a tétje ennek a választásnak, hogy lesz-e adai parlamenti képviselőjük, hiszen Lajkó Szilvia a kilencedik helyen áll a választási listán. Felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a kulcsa a polgárok kezében van, és kiemelte, hogy a helyi VMSZ-szervezet az egyik legerősebb a környéken.
– Egy hatalmas kérdés áll előttünk megválaszolatlanul, mégpedig, hogy erősek tudunk-e maradni április harmadika után. Ezért nemcsak a hazai választásokkal kell foglalkoznunk, hanem az anyaországiakkal is, hiszen számunkra a magyarországi választásokkal kapcsolatban nincsen alternatíva. Annak a pártnak kell nyernie, amely a mi partnerünk már évek óta, létfontosságú, hogy a Fidesz arasson sikert. Számunkra az a legfontosabb, hogy ott legyünk a döntések meghozatalánál, és hogy bele tudjunk szólni az események lefolyásába. Nem mindegy, hogy olyan kérdésekben, amelyek ránk is vonatkoznak, úgy döntenek, hogy mi is ott vagyunk, vagy pedig nélkülünk. Csak úgy tudunk javítani a jelenlegi állapotokon, ha ott vagyunk. Megkérek mindenkit, hogy támogassák Aleksandar Vučić elnök urat is, mivel a Szerb Haladó Párttal való együttműködés sok jót hozott, és hozhat még a jövőben is – hangsúlyozta Pásztor István.
Lajkó Szilvia arra mutatott rá, hogy az adaiak szempontjából fontos az érték és az indentitás megőrzése, ezért mindent megtesznek azért, hogy támogassák a különböző egyesületeket.

– A VMSZ kezdeményezésére és a magyar kormány támogatásával a művelődési egyesületeinkben olyan infrastrukturális beruházások valósultak meg, amelyek lehetőséget és teret adnak számukra a további munkára. Volt olyan egyesület, amely új székházat kapott, és olyan is, amelyet teljesen felújítottak. Adán és Moholon a katolikus templomok tetőszerkezetét is renoválni fogjuk, hisz a vallási élet hozzátartozik a mindennapjainkhoz – fogalmazott Lajkó Szilvia.