2024. március 29., péntek

Kerékpárút a teherautók szolgálatában?

Tömött sorokban sorakoznak a teherautók a begecsi töltésen lévő kerékpárúton, a kivágott nyárfákat szállítják – hívja fel a figyelmet a 021 hírportál. Hasonló a helyzet az év nagy részében. A kárfelbecslést és az egyéb szabálytalanságokat a Vajdaság Vizei közvállalat szakemberei kivizsgálják.

A Begecs és Futak közötti bicikliúton a Braća Ćore vállalkozás kamionjai 30-40 tonnás megterhelés alatt közlekednek – közli a 021, mely leleplező drónfelvételekhez jutott. A Vajdaság Vizei közvállalat a hírportál megkeresésére közölte, hogy nem adtak engedélyt a tehergépjárművek ilyen módú közlekedésére az említett szakaszon, és nem is tudtak az említett problémáról az újságírók megkeresése előtt.

Nebojša Subić aktivista arról számolt be, hogy a polgároktól gyakran érkezik arra vonatkozó panasz, hogy a töltésen tehergépjárművek közlekednek. Szerinte az emiatt keletkező károk biztosan láthatóak lesznek a jövőben.

A Vajdaság Vizei közvállalat illetékesei közölték, hogy a múlt évben engedélyezték a Vajdaság Erdei közvállalatnak, hogy a fakitermelés miatt igénybe veheti a gátat, de ezt csak bizonyos feltételek betartásával végezhetik, úgy, hogy ne okozzanak károkat a helyszínen, vagy ha ez mégis megtörténik, a vállalatnak el kell hárítania azokat.

A Vajdaság Erdei közvállalatból a 021 megkeresésére elmondták, hogy a szóban forgó munkálatok az időjárási viszonyok miatt késnek, utaltak arra, hogy ezek a szabályok betartásával történnek, és hogy az esetleges károkat elhárítják.