2024. április 24., szerda

Hívogat az iskola…

Nagykikindán már beiratkozhatnak a jövendőbeli elsősök

A nagykikindai község területén levő általános iskolákban az érintett szülők már jelezhetik gyermekeik beíratási szándékát az első osztályba, adták hírül az intézmények közlemény formájában. A szülők nagy kínálatból válogathatnak, a községben ugyanis összesen tizenhat iskola várja az elsősöket.

A 2022/2023-as iskolaévre azokat a diákokat lehet beíratni, akik 2015. március 1-je és 2016. február 28-a között születtek, mivel a törvénnyel összhangban ők már iskolakötelesnek számítanak. Azoknak a gyermekeknek, akik szeptember 1-jén lesznek 6,5 évesek alkalmassági vizsgálaton, pszichológiai-, illetve pedagógiai felmérésen is részt kell venniük. A gyerekek elmúltak 7,5 évesek, és eddig egészségügyi problémák miatt nem indultak el iskolába, szintén jelentkezhetnek az első osztályba vagy az életkoruknak megfelelő osztályba, nekik viszont egy előzetes tudásfelmérésen is részt kell venniük.

A szülők az általuk választott iskola, illetve a körzetileg legközelebb eső iskola titkárságán munkanapokon érdeklődhetnek 8 és 14 óra között. A gyermek beíratásához a szülőktől általános adatokat kérnek, a személyi igazolványát, lakcímét, telefonszámát, e-mail-címét, gyermek születési adatait, a személyi számát (JMBG) és az iskoláskor előtti intézmény nevét, ahol a gyermek óvodába járt. A többi, elektronikusan is beszerezhető dokumentumot az iskola titkársága fogja intézni.

Nagykikindán 450 elsős diákra számítanak, a szülők pedig hat intézmény közül választhatnak: a Szent Száva Általános Iskola, a Fejős Klára Általános Iskola, a Jovan Popović Általános Iskola, a Vuk Karadžić Általános Iskola, a Žarko Zrenjanin Általános Iskola, a Đura Jakšić Általános Iskola is várja az új elsősöket. A szülők egészen február 15-éig dönthetnek arról, hogy gyermeküket melyik iskolába szeretnék beíratni. Azok a szülők, akik magyar tannyelvű tagozatra szeretnék beíratni gyermeküket, a Fejős Klára Általános Iskolában édreklődhetnek.