2024. április 26., péntek

Minden gyermek alkot

Téli kézműves-foglalkozást tartottak Zentán

Zentán kedden délelőtt szervezte meg a zentai Gyermekbarátok Egyesülete a téli szünidei kézműves-foglalkozásukat az egyesület székházában. Minden évben megtartják ezt a programot, ahová általában 20–30 gyerek és szülő látogat el. Barna Teréz, az egyesület elnöke kiemelte, hogy mindig nagyon jó a hangulat, és van, hogy több napig is eltart a rendezvény.

– Az idei foglalkozásunk sajnos csak egynapos, de így is szép számban összejöttek a gyerekek. Reggel 10-től vártuk őket, és egészen 1 óráig maradnak itt velünk. Különböző feladatokat állítottunk össze nekik: az elsőben téli tájat kellett pontozásos technikával, illetve fültisztító segítségével megrajzolni, a második feladatban pedig havas házikót készítenek papírlapon, vattával, temperával és színes ceruzával – fogalmazott Teréz.

Azok a gyerekek, akik gyorsabban készen lesznek a megadott feladattal, bowlingozhatnak, activityzhetnek, vagy akár újból kézművesfeladatot is kérhetnek, attól függően, mihez van kedvük. A hangulat mindig nagyon vidám, karácsonyi dalok szólnak a háttérben, szülő és gyermek is jól érzi magát.

Nagy örömmel színeztek a gyerekek

Nagy örömmel színeztek a gyerekek

– Azokkal a gyerekekkel, akik kicsit félénkebbek, és nem mernek még egyedül velünk maradni, vagy először járnak nálunk, nyugodtan itt maradhat az egyik szülő vagy nagyszülő. Jelen pillanatban is van ilyen, és szépen lassan beilleszkedik a közösségünkbe. A következő alkalommal már valószínűleg őt is itt lehet nyugodtan hagyni szülői felügyelet nélkül – mesélte az elnök.

A szervezők innivalóval, valamint sós és édes ropival is kedveskednek a résztvevőknek, hiszen a munkához energia is kell.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a Gyermekbarátok Egyesülete és a Jézus Szíve Plébánia január 15-én, szombaton 10 órától templomlátogatást szervez a gyerekek számára. A résztvevőknek bemutatják majd a templom különböző részeit, és játékos foglalkozás várja őket.
Február 5-ére pedig farsangi programot tervez az egyesület, a helyszín viszont még kérdéses. A szervezők kicsit és nagyot egyaránt nagy szeretettel várnak mindkét eseményre.