2024. április 25., csütörtök

Jól halad a kampánykörút

Holnap nyílt nap a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban

Holnap, pénteken 10 és12 óra között hagyományos keretek között tart nyílt napot a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium. Hetedikes és nyolcadikos diákokat, szülőket, tanárokat egyaránt fogadnak előzetes bejelentkezés nélkül. Mint ismeretes az angol-, a német- és a sporttagozat mellett színház- és audiovizuális művészeti szakkal is bővült a gimnázium. Az érdeklődők ilyenkor nemcsak a meghirdetett szakokról és az intézményben folyó oktatással kapcsolatban tájékozódhatnak, hanem arra is lehetőségük van, hogy beüljenek egy-egy tanórára. A diákok ezáltal megtekinthetik, hogy milyen munka folyik az órákon, hogyan és mit tanulnak a gimnazisták.

– A nyílt nap 10 órától kezdődik, amikor is egy rövid köszöntőbeszéd után a gyerekeket csoportra osztva elkísérjük az órákra, s amíg ők betekintést kapnak a tanórák menetébe, addig mi a gimnázium dísztermében igyekszünk a szülők minden kérdését megválaszolni, és megbeszélni mindazt, ami őket érinti, illetve érdekli. Ezt követően természetesen körbenézhetnek az iskolánkban, beszélgethetnek a tanulóinkkal, illetve a tanárokkal is – emelte ki Nagy Tibor, a tehetséggondozó gimnázium megbízott igazgatója. Hozzátette, hogy azok a diákok, akik eljönnek hozzájuk a nyílt napra, s emiatt szükségük van igazolásra a pénteki tanítási nap kihagyása miatt, ezt megkaphatják a titkárságon, illetve ugyanitt jelentkezhetnek a februárban induló felkészítőre is. A nyílt napra a diákok és szülők mellett szívesen várják a hetedikes és nyolcadikos tanulók tanárait is, hogy ők is megismerjék a gimnáziumot, és ha van olyan tanítványuk, akit el tudnak itt képzelni, akár ide is irányíthatják a szülővel egyetemben.
A novemberben indult, az iskolát népszerűsítő kampánykörútról az igazgató elmondta, hogy Vajdaságban 74 általános iskola van, ebből több mint 50 iskolát már meglátogattak. Az adai, péterrévei és tiszaszentmiklósi iskolába sajnálatos módon nem fogadták őket, azonban a hátramaradt néhány iskola január közepén még számíthat a látogatásra. 

A kampánykörút során hetedikes, illetve nyolcadikos tanulóknak tartottak bemutatókat a gimnáziumról.

– Fontosnak gondoltuk, hogy a tanáraink mellett a tanulóink is ellátogassanak az általános iskolákba, és igyekszünk olyan diákokat küldeni, akik helybéliek. A felkeresett iskoláknak egy része a szórványban van, hiszen mindig is sok tanuló iratkozott be a szórványtelepülésekről. Volt olyan generációnk, ahol a diákok több mint fele 50 kilométernél távolabbról érkezett. Mi mindenkinek esélyt szeretnénk adni, ezért fontosnak tartottuk és tartjuk, hogy egészen a legkisebb szórványtelepülésekre is eljussunk – hangoztatta Nagy Tibor.

Az igazgató továbbá említést tett arról, hogy a februárban induló felkészítőre a hetedikes diákokat is szívesen látják, ugyanis tapasztalatok alapján és a tanáraik szerint, igazán hasznos és nagy segítséget nyújt számukra az előzetes felkészülés, és legtöbbjüknek e felkészítő segítségével sokkal könnyebb a gimnáziumba való bejutás. Ez is bizonyítja azt, hogy a felkészítőnek van létjogosultsága. Mint megtudtuk, az iskola honlapja új kampányfilmmel bővült, az érdeklődők meg tudják tekinteni és ezáltal is betekintést kaphatnak a gimnáziumi életbe.