2024. április 20., szombat

Pénteken stadionavató Topolyán

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak minden szempontból eleget tevő topolyai stadionban a helyi szuperligás együttes a Ferencvárost fogadja szeptember 3-án. Ez lesz az első ott lejátszott mérkőzés, amit egy stadionavató ceremónia előz meg.

A stadion mintegy 4500 néző befogadására alkalmas. A labdarúgópálya és a hozzá tartozó öltözők, edzőtermek mellett hotelrész, rehabilitációs központ, múzeum és étterem is megtalálható lesz az épületkomplexumban. Utóbbi tartalmak megnyitására később kerül sor.

Az UEFA hármas besorolású stadion alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lejátszására is. Az átadóünnepséget szeptember 3-án délután tartják, amikor a TSC és a Ferencváros csapata játszik barátságos mérkőzést egymással. A kezdőrúgást a Fradi egyik legendás játékosa, Nyilasi Tibor és a topolyai futballklub volt csapatkapitánya, Kovács István-Haver végzi el.

Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, hogy azért esett a Fradira a választás, mert a két klubnak majdnem százéves az együttműködése. Dokumentumok bizonyítják, hogy 1927-ben is már megmérkőzött a két csapat. A Ferencváros évtizedekkel ezelőtt szerepelt legutóbb Topolyán. Akkor a vendégek csapatkapitánya Nyilasi Tibor, a hazaiaké pedig Kovács István volt. Szeptember 3-án ők ketten végzik majd el a kezdőrúgást.

A magyar kormány támogatásával épült létesítmény a TSC centerpályája, egyben pedig annak a sportközpontnak a része, amelyhez tartozik egy szálloda, egy erőnléti és egy asztalitenisz-terem, valamint egy squashpálya. A fűtött pálya télen is használható lesz.

(Nyitóképünk korábbi felvétel.)