2024. április 18., csütörtök

A gunarasi Oroszi János a bajnok

A jubileumi, tizedik topolyai parasztolimpiára az eddigi helyezettek kaptak meghívást

A gunarasi Oroszi János nyerte meg a tizedik Vajdasági Parasztolimpiát. Második lett Kaszás Dávid, harmadik helyen Szukola Zsolt végzett, negyedik lett Faragó Arnold, az ötödik pedig Puhalák Zsolt.

Az eredményhirdetés pillanata (Fotó: Tóth Péter)

Az eredményhirdetés pillanata (Fotó: Tóth Péter)

 A topolyai Vásártéren vasárnap délután az Okos paraszt- teszt kitöltésével kezdődött a Vajdasági Parasztolimpia, melyre a jubileum jegyében az eddigi helyezett versenyzők kaptak meghívást. A bajnokok diadalán 12 -en vettek rész, két érmes versenyző külföldről tért haza, és egy Topolyán vendégeskedő ausztrál fiatalember is benevezett a verseny helyszínén. Az első versenyszám a kézi kukoricamorzsolás volt, de utána még számos játékos vetélkedőben mérték össze erejüket, ügyességüket az elmúlt évek győztesei.

Zajlik a verseny Fotó: Tóth Péter

Zajlik a verseny Fotó: Tóth Péter

A parasztolimpia idén a Topolyai Gazdakör, a Topolyai Termelők Egyesülete és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében került megrendezésre és a szokásos kísérőrendezvényekkel zajlott, mint amilyen a főzőverseny és a zenei programok. Este a Tornyosi Zsiványok „húzta” a talpalávalót, délután pedig Vojtér Attila zenekara játszott.