2024. április 23., kedd

Vulin: Jovičić letartóztatásának akciója több hónapig tartott

Aleksandar Vulin belügyminiszter kijelentette, hogy Aleksandar Jovičić, Palilula község elnökének és az SZHP magas rangú tagjának letartóztatása világosan üzeni, hogy senki sincs védve és nincsenek pártkönyvek, amelyek bárkit is megvédenének – írja az N1 hírportál.

Aleksandar Vučić elnök világosan kifejtette, hogy senki sincs védve. Ez pedig egy olyan valami, amit korábban el sem lehetett képzelni – jelentette ki Vulin a Szerbia RTV-nek adott nyilatkozatában.

Jovičićet és még hét letartóztatott munkatársát Palilula községben, befolyással való üzérkedéssel és hivatali visszaéléssel terhelik. Vulin elmondása szerint a rendőrség nagyon elégedett Jovičić házának és irodájának átkutatása során előkerült bizonyítékokkal.

Szavai szerint az akció néhány hónapig tartott és csak az elegendő számú bizonyíték összegyűjtését követően került sor a letartóztatására. Nem válaszolt arra a hírre, miszerint Jovičić lakásában 350 ezer eurót találtak volna, ugyanis az egész eset az ügyészség kezében van.

Jovičićot hivatali visszaéléssel, befolyással való üzérkedéssel és hivatalos iratok hamisításával terhelik – mondta Vulin.

Elmondta, hogy a gyanú szerint illegális beruházókkal léptek kapcsolatba, majd pénzt vettek el a védelemre, hogy a létesítményeket ne bontsák le, és végül hamisították a hivatalos iratokat is, hogy ezáltal legálissá tegyék az épületeket.

Hozzátette, hogy a másik hét letartóztatott személy egyike sem ismert, főként csak építkezési felügyelők.