2024. március 29., péntek

Tiszta ivóvíz Monostorszegen

Az illetékes szerint a monostorszegi (Bački Monoštor-i) víztisztító üzem munkálatai a tervezett határidőben befejeződnek. Az üzem egy zárt rendszer elvén fog működni, és egyetlen csepp víz sem veszik kárba, hanem visszajut a rendszerbe. A bezdáni Vodovod közvállalat igazgatója, Dejan Kubatov elmondása szerint az országban elsőként helyeznek üzembe ilyen típusú rendszert.

– Körülbelül még másfél hónapnyi munka vár ránk. A munkálatok befejezése, ami a mechanikát és a technológiát illeti, április végén vagy május elején várható, majd megkezdjük az üzembe helyezés és a próbák műszaki előkészületeit – mondta Kubatov.

Antonio Ratković, Zombor polgármestere kiemelte, hogy a munkálatok jó ütemben haladnak, és minden kitűzött határidőt betartanak. Hozzátette, az idén a sztapári (stapari) nyomásnövelő állomás kiépítésére kaptak forrásokat a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárságtól. Reményeik szerint mihamarabb megkezdődik az állomás építése, és a monostorszegi polgárok mellett a sztapári és a doroszlói lakosok is minőségi ivóvízhez jutnak.