2024. április 19., péntek

Lövöldözés Texasban

Egy személy életét vesztette, hatan pedig megsebesültek egy texasi gyárban történt lövöldözésben, ahol a támadó is dolgozott – írja a szerbiai RTV.

Az eset a Texas állambeli Bryan városának egyik gyárában történt, 160 kilométerre észak-nyugatra Houstontól. A támadót előállították, jelenti a Reuters hírügynökség.

A sebesültek közül négy személyt, akiket a város egyik szekrénygyárában ért találat, kórházba szállítottak és kritikus állapotban vannak, derül ki a rendőrség tájékoztatásából. A sebesültek között egy rendőr is van.

A gyanúsított huszonhét éves, aki az említett gyárban dolgozik, a rendőrség illetékeseinek elmondása szerint a támadás kiváltó oka eddig még nem ismert.

A mostani lövöldözés a legutóbbi azon hat tömeges támadás közül, amelyek az USA-ban történtek március közepe óta.

Szerdán egy volt hivatásos labdarúgó egy dél-karolinai orvost, annak feleségét, két unokáját és még egy férfit gyilkolt meg, majd öngyilkosságot követett el.

Néhány órával a texasi lövöldözés előtt Joe Biden amerikai elnök és Merrick Garland legfőbb ügyész a fegyveres erőszak problémájának megoldását jelentő intézkedéseket mutattak be.