2024. április 26., péntek
KULTÚRA

Ezen héten a színházban és a VM4K-ban

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata február utolsó hetében két előadását viszi színre. Szerdán, február 24-én a Fekete Péter című zenés vígjátékot láthatja a közönség. A Somogyi Gyula, Eisemann Mihály, Zágon István szövege nyomán készült előadás rendezője Mezei Zoltán.

Pénteken, február 26-án a Klamm háborúja című monodrámát tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadást, amelynek címszereplője László Sándor, Kai Hensel szövege nyomán Mezei Kinga rendezte.

A Népszínház Magyar Társulatának előadásai 18 órakor kezdődnek.

Jegyfoglalás a nepszinhazkozonseg@gmail.com e-mail-címen, vagy telefonon a 065/955-4071-es telefonszámon.

A Kosztolányi Dezső Színház repertoárján ezen a héten szintén két előadás szerepel.

Szerdán, február 24-én Anton Pavlovics Csehov A három nővér című darabját láthatja a közönség Puskás Zoltán rendezésében. Az előadás szereplői Mészáros Gábor, Kucsov Borisz és Búbos Dávid.

Szombaton, február 27-én a Lars von Trier, Christian Lollike és Vedrana Božinović szövege nyomán színpadra vitt Dogville című előadást tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás rendezője Urbán András.

A Kosztolányi Dezső Színház előadásai 19 órakor veszik kezdetüket.

Jegyfoglalás a 065/54-33-203-as telefonszámon vagy a jegy@kosztolanyi.org e-mail-címen keresztül.

                                                                   *  *  *

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozatának e heti vendége csütörtökön 19 órai kezdettel a Bodros tamburazenekar lesz. Az öt fiatallal (Apró Boglárka, Lévai Balázs, Pálfi Patrik, Pálfi Péter és Uller Botond), valamint vezetőjükkel, Zombori Péterrel Juhász Gábor szerkesztő, népzenész beszélget a nemrég megjelent első, Bodrosodik címet viselő albumukról, amely a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség közös kiadásában jelent meg a nemzeti összetartozás évének jegyében. 

A belépés ingyenes, de a járványügyi rendelkezésekkel összhangban a létszám korlátozott és regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 024/672-110-es telefonszámon, az office@vm4k.org.rs e-mail-címen, vagy a VM4K Facebook-oldalán lehet.