2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Manchesternek lejt a pálya?

A Southampton a 2. percben szerzett góllal 1:0-ra legyőzte a címvédő Liverpool csapatát a Premier League 17. fordulójában. A Vörösök már három mérkőzés óta nyeretlenek: két döntetlen után most lenullázódott Klopp legénysége. A német szakember nem tűri jól a rossz sorozatot, hiszen a lefújást követően élesen bírálta a játékvezető ténykedését. A meccsen egy tizenegyesgyanús szituáció kavarta fel az indulatokat, ahol a bíró sípja néma maradt. Klopp szerint más együttesek már büntetőt kaptak volna, Jürgen ráadásul név szerint kiemelte a Manchester Unitedet is, mert a statisztikák szerint a Vörös Ördögök az elmúlt két szezonban kétszer annyiszor végezhettek el büntetőrúgást, mint a ’Pool. A Southampton a kilencven perc alatt több nagy helyzetet alakított ki, a hajrában akár megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda. A listavezető még mindig a Liverpool, de ha az MU hozza az elmaradt meccsét, már a manchesteriek vezetik a bajnokságot. A két együttes január 17-én néz egymással farkasszemet a PL-ben.

A Southampton a kezdés után szinte azonnal bevette a ’Pool kapuját (Fotó: Beta/AP)

A Southampton a kezdés után szinte azonnal bevette a ’Pool kapuját (Fotó: Beta/AP)

Spanyolországban a Valencia tovább vergődik: a Denevérek jól kezdték a szezont, de már 8 meccs óta nyeretlenek, ezzel pedig a kiesési zóna szélére sodródtak.

Angol bajnokság, a 17. fordulóban: Southampton–Liverpool 1:0. Az élcsoport: Liverpool és Manchester United (–1) 33, Leicester 32 pont stb. Spanyol bajnokság, a 17. fordulóban: Valencia–Cadiz 1:1. Az élcsoport: Atlético (–2) 38, Real Madrid 36, Sociedad (+1) 30 pont stb.