2024. április 18., csütörtök

A temerinieket Zsablyán röntgenezik

Az új berendezést hamarosan beindítják

Három hete nem működik a temerini Egészségház röntgen-berendezése, így a pácienseket Zsablyára küldik abban az esetben is, ha COVID-fertőzésre gyanítanak.

Dr. Tomislav Ugarković, az egészségház igazgatója a 021.rs-nek megerősítette, hogy a pácienseket Zsablyára irányítják, de az is megtörtént, hogy a temerini röntgen-technikus látta el a feladatokat a zsablyai egészségházban, mert kollégája megbetegedett.

– Mindaddig Zsablyán látjuk el a temerini betegeket, amíg a Temerini Egészségházban nem javítják meg az RTG-berendezést – erősítette meg a hírt Nikola Jakšić, a Zsablyai Egészségház vezetője.

Dr. Ugarković szerint a régi temerini berendezés gyakran elromlott, ezért idén augusztusban szerződést írtak alá egy új berendezés megvásárlására. A kilenc millió dináros berendezésre a tartományi kormánynál pályáztak. Az igazgató kifejezte reményét, hogy várhatólag hétfőn már üzembe helyezik az új berendezést.

Temerinben egyébként november közepén hirdettek rendkívüli helyzetet. Az egészségügyi személyzet mintegy tíz százaléka fertőzött, a temerini COVID-tesztelésre küldött páciensek 30 százalékánál pedig bebizonyosodik a fertőzés, vagyis pozitív eredményt produkálnak. A laboratórium sem üzemel teljes kapacitással, jelenleg csak egy laboratóriumi technikus és egy orvos dolgozik, többen megfertőződtek.