2024. április 25., csütörtök

Elkészült a leltár

A VMSZ házhoz megy elnevezésű akció értékelése

A Vajdasági Magyar Szövetség szeptemberben indította el A VMSZ házhoz megy elnevezésű akcióját, amelynek keretén belül a párt képviselői, városi tisztségviselői ellátogattak Szabadka Város több helyi közösségébe, hogy első kézből informálódjanak a lakosok problémáiról, és meghallgassák észrevételeiket. Az akciót pénteken egy sajtótájékoztató keretén belül értékelte dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke és Kern Imre, Szabadka alpolgármestere.

Pásztor Bálint felszólalásában elmondta, hogy a találkozókon szerzett információk sorvezetőként szolgálnak a párt képviselőinek az elkövetkező négyéves periódusban.

Dr. Pásztor Bálint és Kern Imre

Dr. Pásztor Bálint és Kern Imre

– Úgy gondoltuk, hogy a városvezetés VMSZ-es részének feladata az, hogy meglátogassa a helyi közösségeket, és közvetlen módon elbeszélgessen a polgárokkal, hogy milyen gondokkal szembesülnek, milyen elképzelésekkel bírnak, milyen célokat szeretnének megvalósítani, és mindezt annak érdekében, hogy a következő mandátumban minél sikeresebben tudjuk képviselni az érdekeiket, hogy a városi helyi közösségek és a kültelepülések is egyenrangúan fejlődhessenek. Éppen ezért huszonegy helyszínen harminc helyi közösség lakóival beszélgettünk. Annak érdekében, hogy a szabadkaiak érdekeit hatékonyan tudjuk képviselni, úgy gondoltuk, hogy szükség van arra, hogy közvetlenül a polgárokkal beszélgetve határozzuk meg a prioritási listát. Ennek alapja, hogy egy mindenre kiterjedő leltár készüljön. A leltár végül elkészült, és huszonhat pontba foglalva tartalmazza azokat a problémákat, amelyekkel az egyes helyi közösségekben találkoztunk. Ez jelenti számunkra a sorvezetőt az elkövetkező négy évben, és ez alapján fogjuk meghatározni a prioritásokat a költségvetések kidolgozásának folyamatában – fogalmazott Pásztor Bálint.

Kern Imre felszólalásában elmondta, hogy az akció keretén belül a polgárok több mint négyszáz felvetést tettek az élet minden területéről. A legtöbb kérdés a különböző kommunális tevékenységekkel kapcsolatban merült fel. Ezek a kérdések érintették többek között a helyi közösségek infrastruktúráját, az utakat, a mezőutakat, a vízvezeték- és csatornahálózatok témakörét, ugyanakkor a hulladékgazdálkodás, a közvilágítás, a közbiztonság és egyéb témák is szóba kerültek.

A felszólalók elmondása szerint a VMSZ továbbra is nyitva áll a polgárok problémái előtt, és a különböző találkozásokon, vagy akár a világhálón, a közösségi oldalakon is számítanak a lakosok felvetéseire, ötleteire.