2024. március 28., csütörtök
SAKK – ZENTA

Miša Pap a győztes

A zentai sakkfesztivál fő versenye Miša Pap nagymester győzelmével fejeződött be. Az utolsó előtti fordulóban fontos győzelmet aratott Kostić felett, az utolsó fordulóban egy gyors döntetlennel bebiztosította elsőségét. Mihajlo Stojanović nagymester rossz kezdés után (1,5 pont 3 partiból) remek hajrával feljött a második helyre. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, jobb Buchholz-pontértékkel a belgrádi Nestorović Dejan végzett a harmadik helyen, míg a temesvári Balla Tamás-Kristófnak meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A 8. forduló fontosabb eredményei: Kostić–Pap 0:1, Paštar–Nestorović D. 0:1, Stojanović–Ivanović 1:0, Balla–Simonyi 1:0, Damjanović–Tirelli 1:0, Farkas S.–Dimitrijević remi, Molnár–Tisma remi, Vranić–Juhász 1:0. A 9. forduló fontosabb eredményei: Pap–Damjanović remi, Nestorović D.–Stojanović 0:1, Balla–Paštar 1:0, Dimitrijević–Pajčin remi, Simonyi–Vranić remi. A végső élcsoport: Pap 7,5, Stojanović 7, Nestorović D. és Balla 6,5, Paštar, Damjanović és Ivanović 5,5, Dimitrijević, Pajčin, Molnár és Simonyi 5 pont stb.

A B csoportban holtverseny alakult ki az élen a végig az élen álló topolyai Pajzer István és fő vetélytársa, a szenttamási Sava Manojlović között, a mezőnyérték minimális arányban végül Manojlovićnak kedvezett, így ő lett kihirdetve győztesnek. A végső élcsoport: Manojlović és Pajzer 7, Stošić 6,5, Lončarski 6, Leskovac, Nikolić, Janjušević és Dombrovski 5 pont stb.