2024. március 28., csütörtök
APATIN

Sérültje is van a hétfői szélviharnak

A zombori meteorológiai állomás adatai szerint csaknem 60 kilométeres óránkénti sebességgel csapott le a vihar a környékre. Apatinban, a Plava ruža strandon egy fa dőlt egy 18 éves helybéli lányra. Az áldozatot az apatini mentőszolgálat a helyszínen ellátta, majd stabil állapotban a zombori kórházba szállította.

A szerencsének köszönhető, hogy Zomborban nem szedett áldozatot a vihar. Egy meghibásodott jégvédelmi rakéta ugyanis egy csonoplyai családi ház udvarán csapódott a földbe, egy, az udvaron tartózkodó családtag közvetlen közelében. A lövedék szerencsére nem robbant föl. Az eset kapcsán a rendőrség elvégezte a helyszínelést, jegyzőkönyvezte a történteket, de a talajba fúródott rakétát nem távolította el, azt a feladatot szakemberekre bízzák.

A városközpontban egy letört termetes ág rövid időre leállította a járműforgalmat. Az ágat járókelők távolították el az úttestről Az utak és járdák tele voltak letört ágakkal és gallyakkal, amelyek eltávolításán egész éjjel dolgoztak.

Egy kidőlt bogyófa megrongálta egy lakóház tetőzetét, homlokzatát és kerítését, ettől nagyobb baj szerencsére nem történt.