2024. április 19., péntek
ZENTA KÖZSÉG

Új szobrot kap a város

Ünnepélyesen fogják hamarosan kihelyezni Zenta közterületeinek valamelyikére azt a magyar népművészeti motívumokkal díszített, lányt ábrázoló szobrot, amelyet pénteken délelőtt Makrinov Richárd, a fából készült alkotás korábbi tulajdonosa adott át Perpauer Attilának, a község művelődéssel megbízott tanácsnokának. Perpauer Attila elmondta, hogy a szobrot a közelmúltban elhunyt Borsos István zentai fafaragóművész készítette.

A szobrot Makrinov Richárd adományozta a városnak (Gruik Zsuzsa felvétele)

A szobrot Makrinov Richárd adományozta a városnak (Gruik Zsuzsa felvétele)

– Amatőr szobrászművészként a Rozetta Egyesületnek is tagja volt. Kanizsamonostoron állnak már köztéri szobrai: egy Petőfi-mellszobor, valamint a falu központjában egy öreg gulyást ábrázoló szobor. A faluban ugyanis sok a tehén, és esténként a helybeliek a szoborral egybeépített padon ülve várják haza őket.

A szobrászat mellett méhészkedett, utazásai során pedig a világ számos országában járt – hangsúlyozta Perpauer Attila, aki hozzátette, hogy az adományozó kívánsága az volt, hogy közterületre helyezzék a szobrot, és ezt teljesítik is. A szobor ünnepélyes kihelyezésére várhatóan a következő hetekben kerül sor.