2024. április 25., csütörtök

Munkálatok a magyarkanizsai piacnál

A település egyik legforgalmasabb részén folyamatban van a vízvezetékcsövek cseréje

Az egyik legforgalmasabb részen végeznek munkálatokat már hetek óta Magyarkanizsán, ahol jelenleg a Hunyadi János utcánál van folyamatban a vízvezetékcsövek cseréje, amit kedden délután a magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert, a kommunális ügyekkel megbízott községi tanácstag, Marko Ždero és a Tisza Menti Vízművek igazgatója, Dušan Glišić is megtekintett, a helyszínen adva tájékoztatást a munkálatokról, ugyanakkor a polgármester előrevetítette egyebek között azokat a fejlesztési terveket is, amelyeket a piacnál terveznek megvalósítani.

A község elöljárói is megtekintették a munkálatokat (Puskás Károly felvétele)

A község elöljárói is megtekintették a munkálatokat (Puskás Károly felvétele)

– Az elmúlt időszakban, pontosabban az év elején, átadtunk egy pályázatot, amely a Hunyadi János utcára vonatkozott, ahol most, a megnyert projektumnak köszönhetően 350 méteren kicseréltük a régi vízvezetékcsöveket. Azért kezdtük el a munkálatokat már áprilisban, mert a szerződésben foglaltak szerint augusztusig be kell őket fejezni. Ez egy 9,7 millió dináros összértékű szerződés, amelyből 6,3 millió dinárt adott a mezőgazdasági titkárság, így tudtunk mi több mint 3 millió dináros önrészt hozzátéve az önkormányzati költségvetésből a teljes cserét elvégezni ezen a szakaszon. Ezzel most már, hogy az egész utcában sikerült kicserélni a régi vízvezetékcsöveket, megteremtődik annak is a feltétele, hogy magát az utcát elkezdjük szélesíteni – mondta a polgármester, aki kifejtette, hogy már arra pályáznak, hogy az utca szélesítésével a piacteret és a piactérhez közelítő utcának a parkolórészeit is kialakítsák.

– Folyamatosan pályázik az önkormányzat, ennek köszönhetően elmondható, hogy nyertünk egy újabb projektet is, ami a Kispiac–Nosza vízvezeték-hálózat összekötésére vonatkozik. Ez több mint 10,5 millió dináros projektum, amelynek csaknem a negyven százalékát az önkormányzat fogja biztosítani, a többit pedig a Tartományi Mezőgazdasági Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság. Így az a hálózat is összekapcsolódik majd, amely egyúttal Szabadka város és Magyarkanizsa község összekapcsolódását is jelenti, hiszen ez a hálózat lehetővé teszi majd azt, hogy a hálózatok egymást kiegészítve működhessenek. Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban is legalább ennyire sikeresen pályázik az önkormányzat a tartományi és a köztársasági forrásokra, mint eddig, hiszen több településünk esetében is előkészítettünk olyan projekteket, amelyek a vízvezeték-hálózat javítását és cseréjét irányozzák elő. Mivel ezek jelentős összeget igényelnek, így mindig szükség mutatkozik a felsőbb szervek segítségére. A megkezdett munkát folytatni tudjuk, ez az elsődleges célunk – hangsúlyozta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.