2024. április 20., szombat

Színes pihenősarok a hallgatóknak

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola első emeletén csütörtökön egy új részleget adtak át, ahol a hallgatók lazíthatnak, pihenhetnek, vagy éppen felkészülhetnek a vizsgáikra. Az új színes sarok kialakítását a Masterplast YU Kft. támogatta.

A pihenősarok egy hosszabb ideje tartó együttműködés eredménye (Fotó: Gergely Árpád)

A pihenősarok egy hosszabb ideje tartó együttműködés eredménye (Fotó: Gergely Árpád)

A tanév a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt megszakadt, egyes tanintézmények azonban ezt az időszakot arra használták ki, hogy renoválják az épületük egy-egy részét. Így történt ez a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán is, ahol az elmúlt időszakban egy pihenősarkot alakítottak ki, többek között színes ülőalkalmatosságokkal és egy hintával. Az új sarkot csütörtökön adták át rendeltetésének. A szalagot Fürstner Igor, a Műszaki Szakfőiskola igazgatója, valamint Bunford Tivadar, a Masterplast igazgatója vágta át.

Fürstner Igor a média képviselőinek elmondta, hogy az új pihenősarok egy hosszabb ideje tartó együttműködés eredménye, és több lehetőséget kínál a hallgatóknak.

Bunford Tivadar és Fürstner Igor (Fotó: Gergely Árpád)

Bunford Tivadar és Fürstner Igor (Fotó: Gergely Árpád)

– Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy szabadkai vállalattal sikerült együttműködést kialakítani, amely egyrészt azt jelenti, hogy a hallgatóink a cégben folytathatják szakmai gyakorlatukat, másrészt később ott tudnak munkát vállalni, harmadrészt pedig, hogy a vállalat munkatársai meg tudják osztani a tapasztalataikat a hallgatóinkkal. Az együttműködést azzal koronázzuk meg a mai napon, hogy az intézményünk egy részét új formában adjuk át a hallgatóknak, egy olyan részleget, amely egy kicsit eltér a műszaki intézményekben megszokottól, és ahol a hallgatóink lazulni és tanulni tudnak, sőt kisebb csoportok részére akár órákat is tudunk itt tartani – fogalmazott Fürstner Igor.

Bunford Tivadar nyilatkozatában szintén a főiskola és a Masterplast sok éves együttműködését emelte ki.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A Műszaki Szakfőiskolával való együttműködésünk már több éves múltra tekint vissza, és nagyon örülünk annak, hogy ezt a kis sarkot itt létre tudtuk hozni. Cégünk nagyon hálás a főiskolának, hogy hallgatóikat nemcsak szakmailag készítik fel, hanem az életre is felkészítik őket. Ezen falak között olyan szakembereket képeznek, akik hosszútávon meg tudják alapozni egy sikeres vállalat életét. Velem jött nyolc munkatársam, akik erre a főiskolára jártak, és oszlopos tagjai a cégünknek – fogalmazott Bunford Tivadar.

A pihenősarok kialakításában nagy szerep hárult Cvijin Blankára, a Masterplast marketing osztályának munkatársára, aki maga is a Műszaki Szakfőiskola hallgatója.

– Az új sarok kialakítása több hónapot vett igénybe, mivel időbe tellett, mire minden mester időt tudott rá szakítani. Jómagam is ide járok, és a tervezés során saját magamból indultam ki, olyanra szerettem volna megcsinálni, ami nekem is tetszene, ahol én is jól tudnám érezni magam, és a szünetekben el tudnám lazítani magam. Egyebek mellett egy nagy képkeretet is elhelyeztünk a pihenősarok egy részében, ahol a diplomázók le tudnak fényképezkedni – mondta Cvijin Blanka.