2024. április 19., péntek
VÁLASZTÁSOK 2020

Aláírásgyűjtés Kishegyes községben

Kishegyes községben a VMSZ szombaton gyűjti az aláírásokat (Fotó: Lakatos János)

Kishegyes községben a VMSZ szombaton gyűjti az aláírásokat (Fotó: Lakatos János)

A Vajdasági Magyar Szövetség kishegyesi községi szervezete szombaton gyűjti a támogatói aláírásokat – számolt be lapunknak Sándor István, a VMSZ községi szervezetének alelnöke.

– A VMSZ Kishegyes községi szervezete Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is egyidőben fogja gyűjteni a támogatói aláírásokat, szombaton 8 óra és 17 óra között. Az aláírásgyűjtés köztársasági, tartományi és önkormányzati szintre is vonatkozik. Az aláírásgyűjtésre várjuk a polgárokat, akiknek az érvényes személyi igazolványt kell magukkal hozniuk. Kishegyesen a tűzoltóotthon lesz a helyszín, és nem a helyi közösség, mint a korábbi években. Bácsfeketehegyen a Kultúrotthonban lesz, ahogyan eddig is – számolt be az alelnök. Arról is szólt, hogy ezalkalommal mindössze egy napot szánnak a szükséges mennyiségű aláírás összegyűjtésére. Ez azért praktikus, mert így a polgároknak nem kell kétszer-háromszor elmenniük, viszont sokkal több munkát igényel az aktivisták részéről.

– Terveink között szerepel, hogy nagyobb aktivista-kapacitással tevékenykedünk. Kishegyesen két számítógép helyett néggyel fogunk dolgozni, hogy megelőzzük a sorban állást – nyilatkozta Sándor.