2024. április 26., péntek
ZOMBORI TŰZESET

Apatinban helyezik el a kollégistákat

Százötvenen várnak a visszaköltözésre (Fekete J. József felvétele)

Százötvenen várnak a visszaköltözésre (Fekete J. József felvétele)

Miként már beszámoltunk róla, szerdán délelőtt tűz ütött ki a zombori diákotthon fűtőházában. Az új tűzvédelmi rendszer kiválóan működött, a kollégium lakóit és személyzetét mindössze 2–3 perc alatt kimenekítették az épületből, senkinek sem esett baja. A gyorsan megfékezett tűz azonban megrongálta az elektromos vezetékeket és az épületen belüli szennyvízhálózatot. A bennlakóknak emiatt használhatatlanná vált az épület, a tanügyi hatóságok kényszerpihenőt rendeltek el számukra, és hazaküldték őket.

Időközben már megszületett a megoldás, hogy a kollégisták rendszeresen járhassanak iskolába. Az illetékesek rendelkezése értelmében a város környékén lakó diákok számára biztosítják a rendszeres utazást, a távolabbról érkezetteket pedig Apatinban, a műszaki szakközépiskola kollégiumában helyezik el ideiglenesen. A zombori otthonban 150 bennlakó volt, az apatini kollégium pedig mintegy 100 férőhelyet tudott fölkínálni.

A Zomborban történt tűzkár fölmérése folyamatban van, a helyreállítást mielőbb szeretnék elkezdeni, hogy a kollégisták visszaköltözhessenek megszokott szobáikba.