2024. március 29., péntek

Meglepetés a gyerekeknek

A VMSZ kishegyesi női fóruma gyűjtést tartott a rászoruló gyerekek számára

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma cipősdoboz-akciót hirdetett meg, amihez a VMSZ kishegyesi női fóruma is csatlakozott. Az akció keretében rászoruló gyerekek számára gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat. A gyűjtés már december 15-én megkezdődött, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület karácsonyi műsorának keretében, mondta el lapunknak Linka B. Gabriella, a VMSZ női fórumának vezetője.

– A karácsonyi műsor alkalmával már évek óta szervezünk gyűjtést és az idén is akkor kezdtük meg. Kisgyerekek számára gyűjtöttünk játékokat, édességet, zoknit, kesztyűt és más téli ruházati cikkeket. Az ajándékok egy részét átadtuk a Vöröskereszt községi szervezetének, de a gyűjtés tovább folytatódott. Ezt a gyűjtést a Nők Kishegyesi Fóruma Ügyi csapatának javára folytattuk. A csoportban különböző korosztályú gyermekek vannak a kis iskolásoktól egészen a középiskolásokig, és a Nők Kishegyesi Fóruma rendszeresen foglalkozásokat tart számukra, pl. közösen ebédet főznek és tanítják őket a konszolidált életre. A gyűjtésünk során nagyon sok szép ajándék jött össze, mert néhány olyan adományozónk is volt, akik komolyabb ajándékot adtak a gyerekek számára. Így összesen 25 cipősdoboz-csomagot sikerült összeállítanunk, és emellett 7–8 nagyobb csomagot is. A Ügyi csapat számára egy élelmiszercsomag is összejött, tartós élelmiszerekből, mint pl. liszt, olaj, cukor, száraz tészta, rizs, pudingok, stb. – mondta el Linka, majd arról is szólt, hogy a gyűjtési akció nagyon sikeres volt. Köszönet jár mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak az akció sikeréhez, fogalmazott.

A VMSZ kishegyesi női fóruma a jövő évben is meg fogja szervezni a cipősdoboz-akciót. Ez azért fontos számukra, mert azoknak a gyerekeknek a javára tartják a gyűjtést, akik különben nem kapnának ajándékot karácsonyra, mondta Linka.