2024. április 20., szombat

Inkluzív játékok Nagybecskereken

A tartományi kormány támogatja a csentai tornaterem felújítását

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, tegnap Nagybecskereken megnyitotta a 8. Inkluzív határ nélküli játékok nevű rendezvényt, amelyet a hagyományoknak megfelelően a helybeli Május 9. speciális általános- és középiskola szervez. A tartományi titkár ezt megelőzően Csentán járt, ahol támogatási szerződést írt alá a helybeli általános iskola tornatermének a felújítására.

Az idei inkluzív szemlén tíz nagybecskereki iskola képviseltette magát, valamint megjelent a Zsigmondfalvi (Lukićevo) általános iskola és a nagybecskereki Iskoláskor Előtti Intézmény, első ízben pedig a pancsovai Mara Mandić felnőttképző iskola különítménye is. A rendezvényt 2016 óta a nagybecskereki önkormányzat támogatásával szervezik meg.
Vladimir Batez a megnyitón hangsúlyozta, hogy Vajdaságban, de talán egész Szerbiában egyedülálló rendezvényről van szó. Kifejezte örömét a résztvevők és a nagybecskereki kristálypalotának nevezett sportcsarnokban megjelent mintegy ezer fiatal jó hangulata és pozitív hozzáállása miatt. Elmondta, hogy a tartományi titkárság, Nagybecskerek önkormányzatával karöltve, támogatja a Május 9.-e speciális iskola tornatermének felújítását és felszerelésének a beszerzését. Ugyanakkor készek további segítséget nyújtani a külön figyelmet igénylő gyerekek intézményei számára Vajdaság-szerte.
Čedomir Janjić polgármester emlékeztetett arra, hogy Nagybecskerek a sportok városa és megköszönte a tartományi kormánynak a helybeli stadion, valamint a két sportcsarnok felújításához nyújtott támogatását. Emellett, az elmúlt három év alatt a város mintegy tíz sporttal kapcsolatos infrastrukturális beruházási támogatást kapott, ami hozzájárult ahhoz, hogy többen sportoljanak.
A tartományi titkár a Küzdősportok Otthonába is ellátogatott, ahol átadta a több mint félmillió dinár értékű karate tatamit.