2024. április 26., péntek

Iskolanapot ünnepeltek Kishegyesen

Felújított diákmosdókat adtak át

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola napján a színházteremben vidám műsort tartottak, amit a tanintézmény felújított diákmosdóinak átadása előzött meg. Az iskolanapi ünnepségen jelen volt Szakállas Zsolt, a tartományi oktatási titkárság altitkára is.

Vidám műsorral ünnepeltek az iskola tanulói (Lakatos János felvétele)

Vidám műsorral ünnepeltek az iskola tanulói (Lakatos János felvétele)

A diákmosdók felújítása nagyon fontos lépés volt az iskola életében – számolt be a médiának Fülöp Valentin, a kishegyesi iskola igazgatója.

– Nagyon rossz állapotban voltak a diákmosdók, a fiútoalettben pl. a falak is veszélyt jelentettek, ugyanis elváltak a plafontól. A felújítás már nagyon ráfért erre az épületre, s most a padlótól a tetőig mindent helyreállítottunk. Többek között kicseréltettük a nyílászárókat, új vécék kerültek be, újracsempéztettük az épületet, és új tetőszerkezetet is kapott – mondta el az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy a felújítás mellett még sok tennivaló van az iskola épületén. A régi nyílászáróknak csak egy részét sikerült kicserélni, a többi még várat magára. Erre is próbálnak pénzt szerezni.

A mosdók ünnepélyes átadását az iskolanapi műsor követte a színházteremben. Az idén a Miénk itt a tér című vidám, szórakoztató műsorral készültek – számolt be Fülöp.

– Igyekeztünk minél több diákot bevonni a műsorba, és a vidámságra, táncra, zenére helyeztük a hangsúlyt. A műsort Hajvert Ákos rendezte, az összeállításban pedig Molnár Márta és Vučinić Aleksandra segített. Úgy gondolom, hogy a műsor jól sikerült, és telt ház előtt adták elő a diákok – mondta el az igazgató, majd végezetül arról is szólt, hogy jövőre lesz 250 éve annak, hogy Kishegyesen megkezdődött a tanítás az iskolában. Ennek kapcsán szeretnék újrafesteni az iskola régi épületét, valamint kiadnak egy iskolai évkönyvet. Emellett szeretnének létrehozni egy állandó kiállítást, amelyen bemtatnák régi iskolaszereket.