2024. április 20., szombat
TORNA-VB

Biles és Nagornyij napjai

Simone Biles stuttgarti szerzeménye öt aranyérem (Fotó: Beta/AP)

Simone Biles stuttgarti szerzeménye öt aranyérem (Fotó: Beta/AP)

A szertorna-világbajnokságok abszolút csúcstartója lett Simone Biles. Az amerikai tornásznő Stuttgartban előbb a csapatversenyben segítette hazáját a dobogó csúcsára, majd megnyerte az egyéni összetettet. A hétvégén zajló szerenkénti döntőkben aztán ismét söpört, és aranyérmet szerzett ugrásban, gerendán és talajon is. Egyedül felemás korláton nem végzett az első háromban, itt a belga Nina Derwael diadalmaskodott, Biles ötödik lett. Biles újabb érmeivel 25 vb-dobogónál (19 aranynál) jár, és immár kettővel megelőzi az eddigi csúcstartó orosz Scserbót.

Miután a csapatversenyben oroszlánrészt vállalt abban, hogy Oroszország majdnem három évtized után először ünnepeljen vb-címet, Nikita Nagornyij két újabb aranyérmet szerzett. A 22 éves orosz az egyéni összetettben és a szerenkénti finálék közül ugrásban is a legjobbnak bizonyult, így a vb legeredményesebb férfi tornásza lett.

Világbajnokok, férfiak, egyéni összetett: Nikita Nagornyij (orosz). Talaj: Carlos Yulo (Fülöp-szigeteki). Lólengés: Max Whitlock (brit). Gyűrű: İbrahim Çolak (török). Ugrás: Nagornyij. Korlát: Joe Fraser (brit). Nyújtó: Arthur Mariano (brazil). Nők, ugrás: Simone Biles (amerikai). Felemás korlát: Nina Derwael (belga). Gerenda: Biles. Talaj: Biles.