2024. május 10., péntek

Anna-napi szentmise Kishegyesen

Az Anna-napi programsorozat egy rövidebb szünet után ma folytatódik. 18 órakor Anna-napi szentmise lesz a Szent Anna-templomban, 18 óra 30 perckor pedig öregfiúk kézilabda-mérkőzés kézilabdapályán, Kishegyes és Topolya csapatai között. 21 órától koncert és diszkóest is kezdődik: A Story kávézóban DJ Dominik lép fel, a Dombos Wine Clubban pedig a Karaván Família.

Szombaton egy közös főzéssel folytatódik az Anna-napi program a labdarúgópályán, 10 órai kezdettel. 14 órakor nyugdíjasbál kezdődik a nyugdíjas-otthonban, 16 órakor pedig Keressük a búcsú fiát címmel gyermekprogram a Nők Kishegyesi Fórumának közösségi házában. 19 órától a színházteremben Rejtő Jenő: Ellopott futár című darabját mutatja be az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad. A napot DJ iLektro fellépése zárja a Story kávézóban.

Vasárnap lesz a legtartalmasabb nap, 8 óra 45 perckor a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai lépnek fel a színház előtti téren. Ezt lovas felvonulás követi, majd hagyományőrző tűzoltó-bemutató a kopjafánál. Ugyancsak 10 órakor békésszentandrási kézműves termékek kiállítása és vására kezdődik az iskola galériájában. 11 órakor kerül sor az ünnepi szentmisére a Szent Anna-templomban, ahol 16 órától hagyományos komolyzenei koncert lesz. A színház előtti téren 17 óra 30 perckor kezdődik a szabadkai fúvószenekar koncertje, 18 órakor pedig Rápóti-emléktorna lesz a labdarúgópályán. A színház előtti téren 19 órakor koncertsorozat kezdődik: elsőként a Szóljon hát a nóta együttes lép fel, majd a Night Crusiers Band. 22 órakor kezdődik az ünnepi tűzijáték, amit az Ex-Yu Bend fellépése követ a Story kávézóban.