2024. április 18., csütörtök
KUTTYOGATÓ VILÁGBAJNOKSÁG

Horgászni tudni is kell...

Tegnap Péterváradon befejeződött a versenysorozat első harmada, ma a magyarkanizsai edzőnappal folytatódik a rendezvény

Várható volt, mert a horgászásban szabály, hogy a hazai pályán versenyzők rajtolnak jól. Ismerik a terepet, a halak helyi rigolyáit, és ez nagy előny. Csakhogy a világbajnokságra nem a tizenkettő egy tucat fajtából való horgászok neveztek be, hanem azok, akik nemcsak tudnak, hanem villámgyorsan tanulnak is.

Az első versenynap legsikeresebbjei a zsákmánnyal (Fotó: Buzás Mihály)

Az első versenynap legsikeresebbjei a zsákmánnyal (Fotó: Buzás Mihály)

A vb első versenynapján négy legénységnek sikerült harcsát zsákmányolni, ebből három szegről-végről újvidéki vagy környékbeli. Predrag Radosavljev helybeli szaktekintély és társa, Saša Bajazet vezetett, a távolabbról érkezők közül a palicsi Žarko Čekrdžinnek és a magyarkanizsai Bata Istvánnak sikerült értékelhető zsákmányt felmutatni. A második versenynapon beigazolódott: aki tud, az tud.

Az első versenynapon zsákmányt felmutató négy csapat közül három ismét fogott harcsát, ám szorosan a nyomukba szegültek azok, akik gyorsan beletanultak a hatalmas pályába, amely az újvidéki új Žeželj-hídtól a beškaiig terjedt.

A második versenynapot már Bata és Čekrdžin nyerte meg, de felkerültek a táblára a tiszavidékiek is: Kanyó János és Dávid Zoltán Magyarkanizsáról, valamint az adai Solymosi Ernő és Gúti Attila. A magyaroszági versenyzők közül Nedró György és Csarnai András szerzett pontokat, és immár természetes, hogy a hódmezővásárhelyi Csernák Zoltán és Fülöp Zoltán is zsákmánnyal kötött ki.

Az első harmad után a Radosavljev–Bajazet kettős vezet Bata és Čekrdžin előtt, harmadik a Prišić–Jovičić páros. A történethez tartozik, hogy a Duna rendkívül barátságtalanul fogadta a versenyzőket, a gyors apadás, valamint a hullámverés hatására sok hordalékot cipelt, és köztudott, hogy ilyen körülmények között a harcsa nehezebben találja meg a csalit. Csakhogy a vb résztvevői nem az ideális körülményekhez szokott vasárnapi pecások közül kerültek ki. Két kemény horgásznap után tegnap áttelepültek Magyarkanizsára, ahol ma edzésnapot tartanak, utána pedig két versenynap következik.