2024. március 28., csütörtök

A nagy hőség sem szegte kedvét a résztvevőknek

Szombaton Csantavéren a falunapi ünnepségsorozat keretében megrendezték az immár hagyományosnak számító sportnapot, melyen kispályás labdarúgásban, páros röplabdában és teniszben mérhették össze erejüket a résztvevők. A kispályás focitornára az idén tizennégy helyi és környékbeli csapat nevezett be, akiket a szervezők két négytagú és két háromtagú csoportba osztottak be, és az első két helyezett jutott tovább a negyeddöntőbe. A torna döntőjében a csantavéri és vidéki labdarúgókból álló NMV gárdája a vetélkedés legjobb játékosának megválasztott Tóth Péter góljával 1:0-ra legyőzte a Zentagunaras csapatát, a 3. helyért lejátszott találkozón pedig a gunarasi Olimpia egykori játékosait is a soraiban tudó Fehér Szarvas együttese 5:3 arányban bizonyult jobbnak a helybéli fiatalokból álló Kiscsapatnál. A focitorna legjobb kapusának Marko Paunovićot, a csantavéri Csapatszellem hálóőrét választották meg, a tikkasztó hőségben lebonyolított verseny egyik legizgalmasabb összecsapása pedig az NMV–Fehér Szarvas elődöntő volt, amelyen a Petrity Norbert, Bakurek Tihamér, Engi Tihamér, Szabó Flórián, Káposzta Tamás, Szávai Attila, Tadian Zsolt, Kukli Csaba, Paróci Dominik és Tóth Péter alkotta NMV csapata csak a büntetőrúgások után tudta kiharcolni a győzelmet.

A röplabdatornán a tíz induló párosból a Drink Team nevű duó végzett az élen, a tenisztornára benevezett tizenhat sportoló közül pedig a csantavéri Ozsvár Zoltán bizonyult a legjobbnak.

Eredmények, kispályás labdarúgás, elődöntők: NMV–Fehér Szarvas 3:3 – büntetőkkel: 5:4, Zentagunaras–Kiscsapat 3:0. A 3. helyért: Fehér Szarvas–Kiscsapat 5:3. A döntő: NMV–Zentagunaras 1:0. Páros röplabda: 1. Drink Team, 2. Spike, 3. Hajdújárás. Tenisz: 1. Ozsvár Zoltán, 2. Radák Roland, 3. Aleksandar Baštić.