2024. április 23., kedd

Közösségben a gyerekekért

Nagyszabású iskolanapot tartottak Gomboson

Április 11-én megtartották a gombosi József Attila Általános Iskola napját. A nagyszabású ünnepségen vendégként jelen volt a testvértelepülés, Ballószög képviselete, Hódság község általános- és középiskolái, a környékbeli, a doroszlói és a kupuszinai iskolák, továbbá a helyi civil szervezetek, egyesületek képviselete. A jelenlevőket Blagojević Mária igazgató köszöntötte.

A falu legkisebb néptáncosai is felléptek az iskola ünnepén (Fotó: L. Móger Tímea)

A falu legkisebb néptáncosai is felléptek az iskola ünnepén (Fotó: L. Móger Tímea)

− Meggyőződésünk, hogy az iskola mindenkor érték- és kultúrateremtő intézmény. Hisszük, hogy a gyerekeket szeretni és biztatni kell, hogy egészségesen fejlődjenek, és iskolánkban igyekszünk biztonságot nyújtó környezetet teremteni számukra képességeik szabad kibontakozása érdekében. Történelmi szempontból az 56 év nem túl hosszú idő egy intézmény életében, számunkra mégis jelentős időszak, mert ide kötődik életünk egy-egy darabkája. ,,Exupery így ír: ,,Egy magányos kődarab mindig csak kő marad, ám ha kell, a sok kis kő együtt templomot emel.” Templomot és iskolát, az emberi élet két nagy színhelyét! − mondta az igazgató.

Az igazgatónő átadta a dicsérő okleveleket azoknak a tanulóknak, akik részt vettek az iskola különböző iskolai versenyein, illetve a községi versenyeken rangos eredményeket értek el. Továbbá megköszönte a civil szervezetek, egyesületek segítségét, együttműködését. Külön köszönetet mondott az Arany János Művelődési Egyesületnek a támogatásért, hogy általuk az iskola eddigi történetében nem tapasztalt módon, most a kisgyerekek is részt vehettek a programban. Méltatta Stepanović Julianna, az Arany János MME elnökének munkáját, aki az iskolanapi műsorra elhozta a legkisebbeket, akik viseletbe öltözve szerepeltek és hozzájárultak a közösségi ünnep hangulatának növeléséhez. A szülők segítségét is megköszönte, mivel más ünnepi alkalmakra is felkészítik, ösztönzik a gyerekeket.

Az alkalmi műsorban felléptek az intézmény tanulói, volt néptánc, moderntánc, vers, egyszóval színvonalas összeállítással ünnepelték általános iskolájuk, közösségük fontos napját.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.