2024. április 25., csütörtök

Antić-napok

A ma kezdődő, és péntekig tartó Antić-napok rendezvénysorozatot immár 12. alkalommal szervezik meg. Zdravko Jelušić képviselő-testületi elnök úgy véli, hogy a programmal kellő módon emlékezünk meg városunk legjelentősebb irodalmáráról, képzőművészéről, filmalkotójáról és újságírójáról.

A költő szobra a Duna parkban (Dávid Csilla felvétele)

A költő szobra a Duna parkban (Dávid Csilla felvétele)

Az eseményegyüttes megnyitóünnepsége délben lesz a városházán, 18 órakor az Egységben és a Művelődési Központban filmvetítéssel egybekötött tematikus kiállítások nyílnak. 19 órakor az Ifjúsági Tribünön irodalmi est, 20 órakor pedig a Prometej kiadóházban (Miletić utca 16.) a nemrégiben elhunyt Draško Ređep irodalmárra emlékeznek. Holnap délelőtt 11 órakor az Emléktemetőben megkoszorúzzák Miroslav Antić sírját, 11.30-kor pedig emlékbeszédet tartanak a Duna parkban lévő Antić-emlékműnél.

A Miroslav Antić irodalmi díjat az idén Dejan Aleksić költő kapja, melyet a Mennyország munkaideje című, a Művelődési Központ kiadásában megjelent gyermekverskötetével érdemelte ki. Az elismerést az eseményegyüttes utolsó napján, pénteken adják át.

@keretes = A Művelődési Központban ma 18 órakor Dalibor Rožić, az önkormányzat művelődési ügyekkel megbízott tagja megnyitja Filip Marinković A világ összes színe című kiállítását. Videoalkotások gyűjteményéről van szó, amelyeket Miroslav Antić munkássága ihletett meg. A kiállítás péntekig lesz megtekinthető, az Antić-napok részletes műsorrendje a Művelődési Központ honlapján megtalálható.