2024. április 24., szerda

Azt OTP megvásárolná a szerbiai Societe Generale Bankot

Szerződést írt alá Belgrádban a Societe Generale csoport képviselője arról, hogy eladni tervezik a bank két szerbiai részlegét az OTP csoportnak. A Szerbiai Nemzeti Bank és a Monopólium-ellenes Bizottság jóváhagyására várnak – erősítették meg a Beta hírügynökségnek.

Az eladási szándék a SOGE Leasing és a SOGE Osiguranje részleget érinti, a Societe Generale csoport pedig a továbbiakban az ALD Automotive révén lesz jelen az országban. A tranzakció lezárása a következő hónapokban várható.

Közleményében a szerbiai Societe Generale kiemeli, hogy ez „a pénzintézet az utóbbi néhány évben rekord eredményekkel dicsekedhet, az aktíva értékét és a letéteket illetően a 4. helyen van, a hitelek tekintetében pedig a 3. helyet foglalja el, tevékeny a lakossági ügyletek területén és a korporatív ügyfelekkel való együttműködésben. A SOGE Leasing piacvezetőnek számít”.

Miközben előkészítik azt OTP-hez való zökkenőmentes átkerülést, a szerbiai Societe Generale folytatja a lakossággal és a korporatív ügyfelekkel való színvonalas és stabil együttműködést – közölte a bank.