2024. április 25., csütörtök

A Mikulás nem csak szánon közlekedik

A szabadkai székhelyű Old Bikers Vojvodina motoros klub immár kilencedik éve rendszeres támogatója a hajdújárási Lurkóháznak. A klub tagjai csütörtökön Mikulás-csomagot vittek a Poverello Alapítvány által működtetett intézménybe, amelynek elsődleges célja a szegény sorsú gyermekek megsegítése.

A csütörtökön megtartott rendezvényen a Lurkóház védencei alkalomhoz illő dalokkal várták a vendégeket, akik között ott volt a motoros Mikulás is. A Mikulás köszöntője után a gyerekek művelődési műsorral kedveskedtek a motorosoknak.

Lapunk kérdésére Ficsor Gyula, az Old Bikers Vojvodina elnöke elmondta, hogy a klub rendszeresen támogatja a Lurkóházat.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A klub megalakulását követő évben elkezdtük a jótékonykodást. Húsvétkor és Mikulás napján látogatunk el a Lurkóházba. Leginkább édességgel és ruhaneművel kedveskedünk a gyerekeknek. E cél elérése érdekében gyűjtést szervezünk, és ezúttal a Győrben élő klubtársaink is rendkívül aktívak voltak ilyen téren. Az idén a két említett ünnepen kívül a nyáron is igyekeztünk szebbé varázsolni a napjukat, és elvittük őket a palicsi Állaltkertbe és fagylaltozni. A jótékonykodás nem idegen a motoros kluboktól, és amikor megalakult a szervezetünk, ezt az alapszabályzatunkba is beleírtuk – mondta Ficsor Gyula.

Kovács Sebestyén Gyöngyi, a hajdújárási Lurkóház házfelelőse újságírói kérdésre elmondta, hogy a gyerekek a motorosok szép gesztusáért cserébe hagyományosan éneket és verset adnak.

– A gyermekek nagy örömére a motorosok segítségével fel tudjuk idézni az igazi karácsonyi hangulatot, hisz vannak olyan védenceink, akiknek otthon semmilyen karácsonyuk sincs. Az utóbbi két-három évben azt játsszuk, hogy a motorosok egy különleges ajándékkal is készülnek, amit itt hagynak nálunk, és év végén a legjobb tanulmányi eredményt elért gyermek kapja meg. Az idén ez egy iskolatáska, és ezzel is motiváljuk a gyermekeket a tanulásra – fogalmazott Kovács Sebestyén Gyöngyi.