2024. április 19., péntek

Iskolanap Kishegyesen

Névadója születésnapját ünnepelte az általános iskola – Műsor egy sosem volt kirándulásról

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola a hétvégén ünnepelte az iskola napját. Az ünnepségre hagyományosan a diákok által összeállított műsorral készültek, tudtuk meg Fülöp Valentin iskolaigazgatótól.

– Minden évben egy Ady Endre születésnapjához közel eső dátumon ünneplejük az iskola napját. 141 éve született iskolánk névadója, ennek apropóján tartottuk az ünnepséget, de ilyenkor nemcsak Adyt ünnepeljük, hanem iskolánk dolgozóit és diákjait is. Idén visszatértünk a régi, megszokott keretek közé, ugyanis a színházteremben tartottuk az ünnepséget. A mostani ünnepi műsor egy osztálykirándulás történetét dolgozta fel, sajátos módon. Úgy gondolom, hogy az iskolai kirándulások azok a dolgok, amelyekről a szülők a legkevesebbet tudnak. A gyermek amikor hazaér a kirándulásról, akkor a szülők kérdésére elmondja, hogy jó volt, esetleg mond egy-két szót, hogy mit látott, de több nem derül ki. Épp ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit vicces, kicsit groteszk formában bemutatjuk, hogy hogyan is néz ki egy iskolai kirándulás – mondta el az igazgató, majd arról is beszámolt, hogy a műsor során voltak táncos produkciók, szavalatok és jeleneteket adtak elő a diákok.

Az iskolanap jó alkalom arra is, hogy összegezzék az eltelt egy év eredményeit, fogalmazott Fülöp.

– Diákjaink továbbra is nagyon szép eredményeket érnek el a különböző versenyeken, gondolok itt elsősorban sportolóinkra. Az asztaliteniszező lányok idén a Vajdasági Diákolimpián egyéniben és csapatban is másodikak lettek, illetve az országos asztalitenisz-versenyen csapatban másodikak lettek, egyéniben pedig Gvozdenović Katarina révén elsők. Ezenkívül matematikusaink, atlétáink, kézilabdázóink és történészeink is kiváló eredményekkel tértek vissza a különböző versenyekről. Az elmúlt évben kisebb-nagyobb projektumaink is voltak: sikerült befejeznünk az ablakcserék harmadik fázisát, a tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönve. Részben községi, részben saját forrásból sikerült megújítani a folyosók, a toalettek és az öltözők világítását. Jelen pillanatban pedig két pályázaton dolgozunk: az egyik a tornaterem felszerelése tornaszerekkel, a másik pedig a diáktoalettek felújítása. Mindkét pályázat esetében bízunk a pozitív válaszban – foglalta össze az iskolaigazgató.