2024. április 25., csütörtök

Megújult a Makkhetes helyi közösség épülete

Szabadka polgármestere, Bogdan Laban szerdán ellátogatott a Makkhetes helyi közösség Majsai úti épületébe, amelynek felújítását 2017-ben kezdték el. Az épületen akkor már több évtizede semmiféle nagyobb beruházást nem hajtottak végre, így az igen rossz állapotban volt. A tavaly megkezdett munka az idén folytatódott, és mára szinte teljes egészében befejeződött. A szerdai látogatást követően a polgármester a médiának kifejtette, hogy az általa irányított városi vezetés nagy hangsúlyt fektet a külvárosi helyi közösségek fejlesztésére.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Azon nagyberuházások mellett, amelyek a város közlekedési és kommunális infrastruktúráját, a sportot, az oktatási és egészségügyi intézményeket érintik, odafigyelünk a külvárosi helyi közösségekre is. A Makkhetes helyi közösség székházának felújítására a városi költségvetésből 2017-ben 3,7 millió dinárt, míg 2018-ban 4,4 millió dinárt különítettünk el. Köszönettel tartozom a helyi közösség vezetőségének, akik kitartó munkájukkal segítették a teljes felújítás megvalósulását – fogalmazott Laban, aki emellett szót ejtett a Makkhetes helyi közösségben megvalósult másik beruházásról is, amely az Anka Butorac utca 1500 méteren történő leaszfaltozását foglalta magába, és amely a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásával valósult meg.

A polgármestert és küldöttségét a helyi közösség vezetői fogadták. Mirsad Nalić, a helyi közösség közgyűlésének elnöke újságírói kérdésre elmondta, hogy a felújított épület a jövőben számos rendezvénynek, találkozóknak is otthont ad, és ezzel igazi központjává válhat a helyi közösségnek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Az épület teljes egészében megújult. Új tetőt kapott, kicseréltük a nyílászárókat, a korábban mindössze hat négyzetméteres vizesblokkot kibővítettük, és a konyhát is felújítottuk, amely a népkonyha ételosztásainak a helyszíne. Az épület kapacitása bálok és egyéb rendezvények esetében körülbelül száz fő, de a kisgyermekeknek hagyományosan megszervezett karácsonyi ajándékosztásunkon előreláthatóan több mint kétszázan vesznek részt – nyilatkozta Mirsad Nalić.

A helyi közösség közgyűlésének elnöke emellett elmondta, hogy a Makkhetes az elmúlt időszakban igen nagy fejlődésen esett át. Az elmúlt években a legtöbb utcát leaszfaltozták, illetve zúzott kővel tették könnyebbé a közlekedést, ugyanakkor a vízvezeték-hálózat is folyamatosan bővül, csakúgy mint a telekommunikációs rendszer, aminek köszönhetően egyre több család számára érhető el a vezetékes telefon és az internet. Nalić ugyanakkor arról is szót ejtett, hogy a szennyvízhálózat kiépítése még várat magára.