2024. április 23., kedd

Bajban a zentai Tiszavirág Kajakklub

Mindössze két héttel a 14+ korosztály négynapos országos bajnoksága előtt szinte teljes egészében ellehetetlenült a zentai Tiszavirág kajakklubban edző fiatalok felkészülése az év legnagyobb megmérettetésére. Az történt ugyanis, hogy az edzések alkalmával a sportolókat kísérő edzői csónak 6 lóerős motorja felmondta a szolgálatot, s így a létező legrosszabb pillanatban szinte lehetetlenné vált a minőségi munka.

A sportklub tagjai szerint kisebb teljesítményű motor nem felelne meg az edzési feltételeknek, pontosabban gyengébb motorral képtelenek lennének követni a versenyre készülőket, ugyanakkor biztonsági okokból a gyermekkajakosok ( úgynevezett minikajakosok) számára is elengedhetetlen lenne a motorcsónak. Az utóbbi időszakban egyébként a klubban folyó sikeres utánpótlás-nevelésnek köszönhetően igencsak megnőtt a tagság létszáma, egyre több gyermek leli örömét e vízi sportban. Ezzel viszont megnövekedett az őket nevelő edzők felelőssége és eszközigénye is.

Mindezért a zentai kajakosok arra kérik a zentai motorcsónak-tulajdonosokat, hogy ha van nekik egy 6 lóerős csónakmotor, s ezt nélkülözni tudják egy kis időre, illetve ha tudnak más megoldást a zentai kajakosok megsegítésére, akkor mindenképpen jelezzék ezt a klub illetékeseinek. Jelentkezni, felajánlásokat tenni a Tiszavirág Kajakklub Fb-csoportjában (www.facebook.com/tiszaviragkajakklub) lehet hozzászólva, vagy pedig Fehér Csaba 060/1454877-es mobilszámán.

A zentai kajakozóknak egyébként jelenleg négy válogatott versenyzőjük van, akik az idén indultak a felnőtt világkupán, a junior Európa-bajnokságon, s ezeken 7., 10. és 14. helyezést értek el, a junior vb-n pedig egy 10. helyezést sikerült megszerezniük. A tartományi bajnokságon 26 érmet gyűjtöttek be, a felnőtt csapatversenyben pedig az első helyet szerezték meg. Az idei, Belgrádban augusztus 30. és szeptember 2. között megrendezendő országos bajnokságra 28 versenyzővel készül a zentai kajakklub.