2024. április 19., péntek

Rekordszámú csapat az olvasóversenyen

A Svetozar Marković Gimnáziumban a hétvégén tartották meg hatodik alkalommal a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében a középiskolások Gion Nándor Olvasási Versenyét. Ezúttal rekordszámú, összesen 15 versenyző csapat vett részt a megmérettetésben, összesen 45 diák szállt versenybe. A fiatalok a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozóból, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolából, a topolyai Dositej Obradović Gimnáziumból, az adai Műszaki Iskolából, a szabadkai Egészségügyi Iskolából, a szabadkai Politechnikai Középiskolából és a nagybecskereki Gimnáziumból érkeztek. A verseny támogatója a budapesti Nemzeti Kulturális Alap volt, a végeredmény a következő:

A 1-2. osztályosok kategóriájában:

I. hely a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola csapata:
Muzslai Anikó, Miksity Ramóna és Sztári Beáta, felkészítő tanár: Mészáros Krisztina és Döme Szabolcs.
II. hely a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata: Rácz Richárd, Lábadi Csilla, Nyilas Stefánia, felkészítő tanár: Varga Anikó.
III. helyen szintén a Kosztolányi Dezső gimnázium csapata végzett: Hajdú Klaudia, Novák Katalin, Balla Réka, felkészítő tanár: Varga Anikó.
A 3-4. osztályosok kategóriájában:
I. helyezés a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapatának: Krisztovác Írisz, Nagy Nikoletta, Tari Orsolya, felkészítő tanár: Tóth Ágota.
II. helyezés a szabadkai Egészségügy Középiskola csapatának: Barta Stefánia, Kovács Viktória, Veszelovszki Lavínia, felkészítő tanár: Tóth Irén.
III. hely az adai Műszaki Iskola csapatának: Jakus Gergely, Kelemen Norbert, Raffai Dominik, felkészítő tanár: Kosányi Marianna.