2024. március 29., péntek

Éljünk az ingyenes orvosi vizsgálat lehetőségével!

Az egészségügyi minisztérium támogatásával a Vajdasági Klinikai Központban és a limáni egészségházban vasárnap ismét ingyenes orvosi vizsgálatokat tartottak Nyitott ajtó címmel.

Fotó: Fehér Ildikó

Fotó: Fehér Ildikó

Ezúttal is lehetőség volt hasi ultrahangos és nőgyógyászati vizsgálatra, valamint az anyajegyek vizsgálatának elvégzésére. A limáni egészségházban már délelőtt mintegy száz nő jelentkezett vizsgálatra – ezt nyilatkozta lapunknak dr. Liljana Stanišić, a női egészségügyi szolgálat vezetője.

− Az Újvidéki Egészségházban második alkalommal szerveztünk megelőző nőgyógyászati vizsgálatokat. Három orvos fogadja a jelentkezőket. Ezeken az ingyenes vizsgálatokon minden nő részt vehet, de előnyben részesítjük azokat, akik nem rendelkeznek egészségügyi biztosítással, nincs egészségügyi kártyájuk vagy több mint három éve nem voltak nőgyógyászati vizsgálaton – hangsúlyozta Stanišić.

Az egészségügyi mimisztérium ezt a programot a megelőzés fontosságának hangsúlyozása és a polgárok felelősségérzetének a felkeltése érdekében hirdette meg. A jövőben is lesznek hasonló ingyenes orvosi vizsgálatok az Újvidéki Egészségházban és a Vajdasági Klinikai Központban, azaz az újvidéki kórház több osztályán, a terv szerint minden hónap utolsó vasárnapján.