2024. április 24., szerda
INDITEX

Nőtt a Zara üzletlánc tulajdonosának negyedéves profitja

Jelentősen, 18 százalékkal nőtt a spanyol Inditex, egyebek között a Zara, a Bershka és a Pull&Bear ruházati üzletláncok tulajdonosának profitja üzleti évének első negyedében, éves összehasonlításban.

A világ legnagyobb ruházati kiskereskedelmi üzletlánca szerdán azt közölte, hogy az adózott eredménye 654 millió euróra ugrott a február–áprilisi időszakban. Az értékesítési árbevétel 14 százalékkal, 5,569 milliárd euróra nőtt ugyanebben az időszakban. Az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,113 milliárd euró volt, ami 17 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

A kedvező pénzügyi eredményekhez a szakértők szerint az árfolyamok kedvező alakulása is hozzájárult, emellett a világ valamennyi térségében sikerült növelni az eladásokat. A világ több mint 90 országában 7292 üzletet működtet az Inditex.

A cég legnagyobb vetélytársa, a svéd H&M üzleteinek a száma 4035 volt április végén. A május végével záródó pénzügyi negyedévének adatait csütörtökön ismerteti a svéd ruházati üzletlánc.