2024. április 26., péntek
NYUGAT-BÁCSKA

Három község a vámszabad övezetben

A múlt év utolsó napjaiban Apatin és Hódság község, valamint Zombor város képviselői megállapodtak, hogy az apatini Vámszabad Övezet Zomborra is kiterjeszkedik. Történetesen a Vámszabad Övezet beleegyezését adta, hogy a Zombor területén fekvő 14 hektáros területet hozzácsatolják.

Zomborra is kiterjed a vámszabad övezet

Zomborra is kiterjed a vámszabad övezet

Az Apatinban megtartott megbeszélésen, amelyen ennek a tervnek a megvalósításához szükséges tevékenységeket megfogalmazták, munkatársaival együtt részt vett Milan Ristić, Szerbia Vámszabad Övezetei Igazgatóságának vezetője, Dušanka Golubović, Zombor polgármester asszonya, Dušan Marijan, Hódság község elnöke, Radivoj Sekulić, Apatin község elnöke, és Maja Kuridža, az apatini Vámszabad Övezet megbízott igazgatónője.

– Olyan vámszabad övezetünk lesz, amely három helyi önkormányzatot ölel fel, és ez mindenképpen dicséretes. Országszerte vannak vámszabad övezeteink, de egyes községek nem kívánnak terjeszkedni, nem akarnak más községeket is bekapcsolni. Ennélfogva elismerésem fejezem ki Apatin iránt, mert jó gazdaként előbb Hódságnak, most pedig Zombornak tette lehetővé a csatlakozást – nyilatkozta Milan Ristić.

– Zombor város csatlakozási kezdeményezése nem csupán Apatin, hanem az egész Nyugat-Bácska szempontjából fontos lépés. A 2017-es esztendőben a foglalkoztatásnak és az új munkahelyek megnyitásának kell előtérbe kerülnie ezen a téren is – fogalmazott Maja Kuridža.

A vámszabad övezetek olyan területek, amelyeken a beruházók számos adó- és vámkedvezmény mellett tevékenykedhetnek, ennélfogva vonzók a beruházók számára.