2024. április 18., csütörtök

Leállítja a disznótenyésztést a Neoplanta

Befektetések és feldolgozóipari fejlesztések a terveik között

Ideiglenesen leállítja disznófarmjain a tenyésztést és a termelést a Nelt tulajdonában lévő újvidéki Neoplanta, mivel a feldolgozóipari kapacitásának fejlesztésén dolgozik – nyilatkozták az Agrosmart webportálnak a vállalat munkatársai.

A cégben rámutattak arra, hogy az utóbbi időben rengeteget változtak a húsipar feltételei. A vállalat emiatt olyan stratégiai döntést hozott, hogy átmenetileg felfüggeszti a teljes gőzzel való termelést, hogy később további befektetéseket és fejlesztéseket bonyolíthasson le.

A vállalat tervei között szerepel a versenyképesség javítása – befektetéseken keresztül –, ehhez azonban hosszabb időre van szükség, ezért döntöttek úgy, hogy a farmokon felfüggesztik a munkát.

– Amíg tart az átmeneti szünet a farmokon, az alatt az idő alatt is folytatódik a feldolgozói szektorunk munkája és fejlesztése. Tehát a Neoplanta továbbra is aktívan részt vesz a Nelt Csoport munkájában – hangsúlyozták a vállalat illetékesei a weboldal munkatársainak, és megjegyezték, hogy a Neoplantában megkezdődött az üzleti racionalizációs folyamat, amelyet az év végéig terveznek befejezni.

– Az átszervezés során minden alkalmazottunk számára – akit érintenek a változások – igyekszünk majd más szektorokban munkát találni. Egy tranzíciós időszak vár ránk a következő pár hónapban, mi pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy ebben az időszakban minden dolgozónk számára találjunk valamilyen munkát – fejtették ki a cégben.

A Neoplanta 1885 óta van jelen a húsiparban, és 2007 óta képezi a Nelt tulajdonát.